Vihellyksen jälkeen: Kaikki Liigan puolivälierät syynissä − Pelicans lennättää HIFK:n lomalle

LIIGA / Podcast
Puolivälierissä tanner tömisee ja aitaa kaatuu.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Liigan puolivälierät käynnistyvät torstaina ja kahdeksan tämän kauden parasta joukkuetta aloittavat kamppailun Suomen mestaruudesta. Kaikissa neljässä otteluparissa molemmilla osapuolilla on mahdollisuus mammonaan - joillakin paksumpi sauma kuin toisilla.

Jatkoajan Vihellyksen jälkeen -podcastin toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ottivat käsittelyynsä puolivälierien otteluparit. Ilves ja Lukko pääsivät mukaan pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta.

Podcastit on jaoteltu siten, että ylempää löytyvässä raidassa kaksikko käsittelee Kärppien ja Ilveksen sekä Tapparan ja Lukon välisiä sarjoja. Alempaa löytyy raita, jossa läpi käydään Pelicansin ja HIFK:n sekä TPS:n ja HPK:n mittelöitä.

Otteluparien ennakointien alkamisajat:

Kärpät-Ilves 01:05

Tappara-Lukko 13:10

-------------------------------------------------

Pelicans-HIFK 00:40

TPS-HPK 12:30

Kärpät−Ilves

Kärpät lähtee tähän ottelusarjaan giganttisena ennakkosuosikkina, eikä tupsukorvilla ole ennakolta juuri saumoja edetä parista jatkoon. On kuitenkin muutama yksityiskohta, joihin tamperelaiset voivat tukeutua.

− Ilveksen kausi on jo tässä vaiheessa plussan puolella, eikä heillä ole kuin voitettavaa. Kärpillä lähtökohta on päinvastainen, Björksten huomauttaa.

Seuraa heitä -pelaajat

Kärpät: Oskar Osala

Ilves: Eemeli Suomi

Sepän veikkaus: 4-1, Kärpät jatkoon

Björkstenin veikkaus: 4-1, Kärpät jatkoon

Tappara−Lukko

Sarjassa kohtaavat toisilleen tutut joukkueet. Lukko kellisti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella JYPin, ja kohtaa nyt Tapparan. Raumalaisten mahdollisuudet lepäävät samoissa teemoissa kuin aiemmassakin otatuksessa.

− JYPiä ei tunneta erityisen jalkavana joukkueena, mutta myöskään Tappara ei ole menestynyt kovan luistelunsa ansiosta, Seppä puntaroi.

Seuraa heitä -pelaajat

Tappara: Juhani Jasu

Lukko: Tarmo Reunanen

Sepän veikkaus: 4-2, Tappara jatkoon

Björkstenin veikkaus: 4-3, Tappara jatkoon

Pelicans−HIFK

Toimittajakaksikon mielestä ehkä puolivälierien mielenkiintoisin kaksikko kalistelee peitsiään kattauksen äärellä, josta ei sortteja puutu: löytyy räiskyviä valmentajia, ääritaitavia pelaajia ja fyysisen taiston tuntua.

− Tästä sarjasta tekee yksistään mielenkiintoisen se asia, että Ville Nieminen on mukana. Mukana on myös Liigan runkosarjan tärkeimmäksi valittu pelaaja, Björksten listaa kuorrutusta kakun päältä.

Seuraa heitä -pelaajat

Pelicans: Hynek Zohorna

HIFK: Sakari Salminen

Sepän veikkaus: 4-3, Pelicans jatkoon

Björkstenin veikkaus: 4-2, Pelicans jatkoon

TPS−HPK

Näiden kahden nipun kamppailusta ei puutu, sillä molemmilta löytyy taitoa sen kaikissa ulottuvuuksissa. Molempien maalien suilta löytyy osaamista, mutta myös hyökkäys- ja puolustuskalustot ovat liigaeliittiä.

Seuraa -pelaajatheitä 

TPS: Lauri Korpikoski

HPK: Otto Paajanen

Sepän veikkaus: 4-3, HPK jatkoon

Björkstenin veikkaus: 4-3, TPS jatkoon

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle