MM-kisapodcast: Suomelle uhkaa käydä kalpaten − Jatkoajan kisatiimi povaa Leijonille kotimatkaa

MAAJOUKKUE / Podcast
Marko Anttila kipparoi Leijonia kohti uutta mestaruutta.
Kuva © Samuli Huikuri
MM-turnaus 2021 on kääntynyt pudotuspelivaiheeseen. Torstaina mitellään neljä puolivälierää, joista Jatkoajan kisatoimitus antaa oman arvionsa.

Jatkoajan MM-kisatoimituksen Riiassa oleva kaksikko, toimittaja Lassi Seppä ja kuvaaja Samuli Huikuri ovat seuranneet turnauksen kulkua alusta lähtien. Nyt on aika karistaa alkulohkojen pölyt jaloista ja aloittaa puolivälierät.

Tässä podcastissa Seppä ja Huikuri käyvät läpi, mitä alkulohkoista jäi mieleen sekä perkaavat jokaisen neljästä puolivälierästä antaen myös jokaisesta oman tulosveikkauksensa.

Yhdysvallat − Slovakia

Yhdysvaltalaiset marssivat oman alkulohkonsa voittoon vakuuttavalla pelillä, kun taas slovakeilla homma takelteli jonkun verran. Liigasta tuttu Kristián Pospíšil nousi esiin.

Yhdysvaltojen Cal Petersen on torjunut turnauksessa kaksi nollapeliä. Jo kisojen alussa veräjänvartija Anthony Stolarz loukkaantui, joten joukkueen tolppien välissä on riittänyt touhua. Myös Jake Oettinger on päässyt kisoissa tositoimiin.

− Oma pää on jenkeillä aika kovassa kunnossa. Kahdeksan (päästettyä) maalia seitsemässä pelissä. Sellaisella pelillä aika usein voittaa, Huikuri täräyttää.

Tulosveikkaukset:

Seppä: 4−2, Yhdysvallat jatkoon

Huikuri: 5−1, Yhdysvallat jatkoon

Suomi − Tšekki

Leijonat pelasi varsin hyvän alkusarjan, joskin matkan varrelle mahtui heikompiakin esityksiä. Erityisesti otteluiden alut ja maalinteon tehokkuus nousivat kysymyksiksi joukkueen ylle. Vastustaja Tšekki sen sijaan sai huono alun jälkeen koneensa käyntiin.

− Voisi nimetä helposti seitsemän tai kahdeksan pelaajaa, joita Suomen erityisesti pitää varoa, Seppä linjaa.

Tulosveikkaukset:

Seppä: 3−4, Tšekki jatkoon

Huikuri: 2−3, Tšekki jatkoon

Venäjä − Kanada

NHL-miehillä Vladimir Tarasenkolla ja Dmitri Orlovilla jo alkulohkon lopussa vahvistunut Venäjä lähtee kamppailuun isona ennakkosuosikkina. Joukkue on yhtä ottelua lukuun ottamatta suoriutunut MM-turnauksesta vaikuttavasti.

Kanada sen sijaan oli suistumassa jo luokkaretkellään täysin eksyksiin, mutta pääsi takaportin kautta koettamaan onneaan puolivälierissä. Pohjoisamerikkalaisia ei kannata koskaan niellä purematta.

− Joukkueet eivät tässä systeemissä voisi juuri enempää eri asetelmista lähteä, linssin takaa kisoja erityisesti seurannut Huikuri huomauttaa.

Tulosveikkaukset:

Seppä: 5−3, Venäjä jatkoon

Huikuri: 5−2, Venäjä jatkoon

Sveitsi − Saksa

Kenties ennalta Suomen ottelu pois lukien tasaisin kaksikko. Sveitsi pelasi Ruotsi-matsin alta lipan, mutta muutoin alppimaa paineli menemään tyylikkäästi. Saksa sen sijaan on perustanut pelinsä läpi turnauksen kovaan taisteluun.

Sveitsin ja Saksan otteluparissa nähdään mielenkiintoista suomalaisväriä, kun Sveitsin kansalaisuuden saanut Santeri Alatalo luutii joukkueen alakerrassa ja Toni Söderholm sekä Ville Peltonen työskentelevät Saksan valmennuksessa.

− Jos nämä olisivat missikisat, niin Saksa olisi ollut ulkona jo aikapäiviä sitten, Seppä sanoo.

Tulosveikkaukset:

Seppä: 1−3, Saksa jatkoon

Huikuri: 4−2, Sveitsi jatkoon

MM-kisojen välierät pelataan lauantaina ja pronssiottelu sekä finaali sunnuntaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle