MM-kisapodcast: Nyt on Leijonilla latu auki päätyyn asti − peli ei ole näyttävää, mutta vakuuttaa

MAAJOUKKUE / Podcast
Maalit ovat arvokkaita puolustusvoittoisten joukkueiden kamppailussa.
Kuva © Samuli Huikuri
Suomi kohtaa Saksan MM-kisojen välierässä. Leijonien taival on ollut omaleimaisuudessaan vakuuttava. Miten käy pohjoisamerikkalaisten turnauksen toisessa kohtaamisessa?

Jatkoajan MM-kisatoimituksen Riiassa oleva kaksikko, toimittaja Lassi Seppä ja kuvaaja Samuli Huikuri ovat seuranneet turnauksen kulkua alusta lähtien. Nyt he käyvät läpi, mitä puolivälierät toivat tullessaan ja ennakoivat välieräotteluita.

Leijonat selvitti tiensä puolivälieristä jatkoon, vaikka MM-toimituskaksikko povasikin joukkueelle kotimatkaa. Puolustus piti ja Jussi Olkinuora hoiti loput.

Yhdysvallat − Kanada

Yhdyvallat oli alkulohkon ottelussa selvästi pohjoisamerikkalaista vastustajaansa etevämpi. Kamppailu oli osa Kanadan MM-kisojen todella nihkeää starttia.

Sittemmin vaahteralehtipaidat ovat petranneet huomattavasti ja saaneet maalihanansa auki. Yhdysvallat ja Kanada perustavat pelinsä huomattavasti hyökkäysvoittoisempaan peliin kuin toisen välierän parivaljakko.

− Tosi vaikea verrata. Yhdysvaltojen peli on ollut jopa Suomea parempaa. Yhdysvallat tulee menemään jatkoon. Maalivahti Cal Petersen jatkaa hyviä otteitaan, Seppä lataa.

Tulosveikkaukset

Seppä: 4−1, Yhdysvallat finaaliin ja Kanada pronssiotteluun

Huikuri: 3−2, Yhdysvallat finaaliin ja Kanada pronssiotteluun

Suomi − Saksa

Leijonat väänsi puollivälierässä Tšekin nurin 1−0. Suomi jatkoi sillä tiellä, millä on vahvasti kulkenut koko turnauksen läpi. Vahvaan puolustuspeliin ja oikea-aikaisiin ratkaisuihin pohjautuva taktiikka on kantanut hedelmä.

Saksa puolestaan kellisti trillerissä Sveitsin ja ansaitsi paikan neljän joukkoon. Myös Suomi ja Saksa kohtasivat jo alkulohkossa. Samantyyppistä mittelöä sopii odottaa nytkin.

− Kummankaan peli ei ole ollut kaunista, vaan sellaista inhorealistista. Jos tarve vaatii, niin heitetään pitkää päätyyn, Huikuri ennakoi Leijonien välierää.

Tulosveikkaukset

:Seppä: 3−0, Suomi finaaliin ja Saksa pronssiotteluun

Huikuri: 3−1, Suomi finaaliin ja Saksa pronssiotteluun

» Lähetä palautetta toimitukselle