MM-kisapodcast: Leijonat voittaa kultaa − shakkimestari Jalonen tekee sen taas

MAAJOUKKUE / Podcast
Leijonat tavoittelee kultaa.
Kuva © Samuli Huikuri

Tämän vuoden MM-turnaus on kääntynyt viimeiseen pelipäiväänsä ja jäljellä on enää kaksi ottelua. Mitalien kohtalo ratkeaa sunnuntaina ja mikä tärkeintä, saamme tietää voittaako Leijonat historiansa neljännen maailmanmestaruuden.

Jatkoajan Riiassa oleva MM-kisakaksikko, toimittaja Lassi Seppä ja kuvaaja Samuli Huikuri käyvät läpi päivän molemmat ottelut ja antavat kummastakin valistuneen arvionsa.

Pronssiottelu: Yhdysvallat − Saksa

Yhdysvallat koki karvaan tappion välierässä Kanadalle, vaikka se oli pelannut koko turnauksen ajan liki parasta lätkää kaikista joukkueista. Saksa puolestaan taipui Leijonille urhean taistelun jälkeen.

Pronssiottelussa kohtaavat kaksi varmasti pettynyttä joukkuetta, mutta molemmilla riittää varmasti nälkää päättää turnaus mitaliin. Liigan tämän kauden pronssimatsin kaltaista farssia siis tuskin nähdään.

− Paljon kehuttu Cal Petersen pelasi Yhdysvaltojen maalilla ehkä yhden huonoimmista otteluistaan välierässä, vaikkei helppoja maaleja päästänytkään, Huikuri tinttaa.

Lopputulosveikkaukset:

Seppä: 1−3, Saksa voittaa pronssia

Huikuri: 2−4, Saksa voittaa pronssia

Finaali: Suomi − Kanada

Toisilleen tuttu parivaljakko kohtaa finaalissa vuoden 2019 tapaan. Tuolloin Leijonat oli etevämpi, kun Kevin Lankinen piti maalillaan riittävän monta kiekkoa maaliviivan paremmalla puolella.

Leijonilla on jalkeilla jälleen kerran monesta ensikertalaisesta koostuva ryhmä, mutta joukkueesta löytyy myös voittamisen kulttuuria. Vaahteralehtipaidoilla on mukana kahden vuoden takaisesta joukkueesta Troy Stecher ja Adam Henrique.

− Kiteyttäisin Kanadan nousun Calgary Flames -hyökkääjä Andrew Mangiapaneen, joka on nyt painanut seitsemän maalia ja johtaa maalipörssiä, Seppä huomaa.

Lopputulosveikkaukset:

Seppä: 3−2, Suomi on mestari

Huikuri: 3−2, Suomi on mestari

» Lähetä palautetta toimitukselle