Lapa jäähän: "Tuttu talo kärsi vaurioita, ellei jopa palanut", vieraana Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola

MAAJOUKKUE / Podcast
Juuso Toivola jatkaa Naisleijonien päävalmentajana.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO
Naisleijonien päävalmentajana jatkava Juuso Toivola lupaa, että maajoukkueessa yhteinen tekeminen tehostuu käsillä olevan murrosvaiheen myötä. Hän näkee myös, että Naisten Liigassa on paljon potentiaalia tukea maajoukkueen tulevaa menestystä.

Lapa jäähän on kahden viikon välein ilmestyvä naiskiekon erikoispodcast, jota juontaa Jatkoajan pitkäaikainen toimittaja Lassi Seppä. Podcastin tavoite ja tarkoitus on tuoda naiskiekon ja Naisten Liigan pelaajia, taustahenkilöitä ja äänitorvia esiin sekä tarjoilla kuulijoille ne kiinnostavimmat tarinat lajin ytimestä.

Kolmannessa Lapa jäähän -jaksossa Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kertoo millaista hänen työnsä on ollut MM-kisojen epäonnistumisen jälkeen. Lisäksi hän toteaa seuranneensa, mikä on Naisten Liigassa kiekkoilevien maajoukkuepelaajien tekemisen ja intohimon taso.

Hän on aktiivisesti yhteydessä sekä pelaajiin että seuroihin suunnitellessaan Naisleijonien tulevaisuutta johtoryhmänsä kanssa.

Edelliset naisten MM-kisat eivät menneet Suomen osalta hyvin, vaan Naisleijonat joutuu hakemaan vauhtia B-lohkosta eikä paikka puolivälierissä ole enää kirkossa kuulutettu. Pääluotsi pitää tärkeänä, että maajoukkueella on jatkossa lavea materiaali, josta arvokisajoukkueita kootaan.

Jaksosssa nimetään tuttuun tapaan podiadin tähdistökentällinen ja arvaa pelaaja -haasteessa kykyjään testaa Kärppien Oona Havana. Puhetta riittää myös Team Kuortaneen maalivahti Emilia Kyrköstä sekä naiskiekkoilijoiden somemahdollisuuksista.

00.00 Jakson alustus

02.15 Juuso Toivolan vierailu

24.12 Podiadin tähdistökentällinen

31.10 Emilia Kyrkkö − seuraava suomalainen huippumaalivahti

34.07 Arvaa pelaaja -haasteessa Oona Havana

39.04 Naiskiekkoilijoiden some ja tarina Tanskasta

Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua voi jatkaa muun muassa Twitterissä aihetunnisteella #lapajäähän. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä! Jaksot ovat kuunneltavissa myös Jatkoajan Spotifyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle