Lapa jäähän: Sisko ja sen veli − "Olemme välttäneet kriisit, koska olemme aina puhuneet tosi avoimesti"

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Podcast
Alexandra (etualalla) ja Max Väyrynen tukevat toisiaan jääkiekkourillaan. Kuvassa he ovat reissun päällä äitinsä kanssa.
Sisarusten tuki toisilleen on tärkeää paitsi elämässä, myös jääkiekossa. Alexandra ja Max Väyrynen pystyvät puhumaan toisilleen niin elämänmuutoksistaan kuin lajiteknisistä asioista, maalivahteja kun molemmat ovat. Yhteys ei katkea, vaikka toinen pelaa Pohjois-Amerikassa ja toinen koti-Suomessa.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

02.30 Vieraina Alexandra ja Max Väyrynen
31.10 Asiaa Nais- ja Tyttöleijonista
35.45 Kuukauden pelaaja ja Podiadin tähdistökentällinen
41.40 Kuumat nostot, edellispodiadin perkaus ja uusien väitteiden asettaminen

Lapa jäähän -podcastin uudessa jaksossa vieraiksi saapuvat kiekkoilevat sisarukset Alexandra, 25, ja Max Väyrynen, 21. Kumpikin on pelipaikaltaan maalivahti, joten lajipuhe säkenöi heidän välillään tavanomaisemman kannustamisen lomassa. Toisen kanssa jaetaan niin ilot kuin kiperämmät aiheet.

− Kypsyimme aikaisessa vaiheessa ja pääsimme siihen vaiheeseen, että tsemppaamme toisiamme. Katsomme molempien uria ja mieluummin suhtaudumme positiivisesti kuin kinaamme tai kilpailemme kaikesta, Max-veli pohtii.

Alexandra on päässyt lähes aina mukaan Maxin ja tämän ystävien pihapeleihin. Poikaporukka otti mukisematta tytön kiekkoilemaan kanssaan.

− Meidän porukoissa on aina ollut avoin meininki. Sisko on aina päässyt mukaan ulkojäille, sekä pelaamaan sählyä ja koripalloa milloin mihinkin, Max Väyrynen iloitsee.

Max Väyrynen pelaa yliopistosarjaa Michigan Techin joukkueessa.
Kuva © Michigan Tech Huskies

Max muistelee, että muutama vuosi sitten hänellä oli pelillisesti vaikeampi jakso, eikä homma luistanut halutulla tavalla. Alexandra-sisko oli silloin läsnä, kuunteli ja ymmärsi.

− Veikkaan, että olemme välttäneet kriisit, koska olemme aina puhuneet tosi avoimesti. Asiat eivät ole ehtineet kasautua niin paljon, isosisko pohtii.

Läsnäolon voima

Alexandra kertoo, että enemmän lätkän perässä muuttanut Max on ollut hänelle myös isona henkisenä tukena hänen muutossaan Espoosta Rovaniemelle. Aina on ollut joku, jolle voi laittaa viestiä. Edes asuminen eri mantereilla ei estä yhteydenpitoa.

− Vaikka on aikaero välissä, niin kyllä se sieltä sitten vastaa, kun herää. Olen saanut aina tarvittaessa tuen. Muistan myös sen mustemman hetken Maxin urassa, joka vaikutti myös muutenkin elämään kuin vain jääkiekossa. Se heijastui arkielämään, mutta yritin vain olla läsnä. En ehkä kysele hirveästi, mutta yritän läsnäololla näyttää, että välitän. Jos on valmis puhumaan, niin apu löytyy läheltä, Alexandra sanoo sisarusten suhteesta.

Alexandra Väyrynen muutti täksi kaudeksi Rovaniemelle ja edustaa nyt RoKia.
Kuva © Jussi Leinonen

Jaksossa käydään läpi myös maanantaina nimettyjä Naisleijonien ja Tyttöleijonien joukkueita sekä luodaan silmäys Naisten Liigaan. Tuttuun tapaan jaksossa paljastetaan jälleen kuluneen podiadin tähdistökentällinen. Taajuuksilla kuullaan myös perustelut Lisette Täksin valinnaksi lokakuun kuukauden pelaajaksi.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle