Lapa jäähän: "Pankista löytyy muutakin kuin se Forsberg", vieraina puolustajataiturit Aino Krook ja Elli Suoranta

Naisten Liiga / Podcast
Aino Krook on puolustajaksi lahjakas rangaistuslaukausten vetäjä.
Kuva © Aleksi Koskinen
Kuortaneen Aino Krook ja Ilveksen Elli Suoranta tuovat ottelusta toiseen joukkueensa puolustukseen kosolti kyvykkyyttä. Tuoreessa podcastjaksossa kaksikko kertoo omista lahjoistaan pelaajana ja pohtii, mihin ne voivat uran vielä viedä. Lisäksi syynissä ovat alkavat Naisten Liigan finaalit.

Jakso on kuunneltavissa myös Jatkoajan Spotifyssa.

Lapa jäähän on kahden viikon välein ilmestyvä naiskiekon erikoispodcast, jota juontaa Jatkoajan pitkäaikainen toimittaja Lassi Seppä. Podcastin tavoite ja tarkoitus on tuoda naiskiekon ja Naisten Liigan pelaajia, taustahenkilöitä ja äänitorvia esiin sekä tarjoilla kuulijoille ne kiinnostavimmat tarinat lajin ytimestä.

Tuoreessa jaksossa nuoret ja lahjakkaat puolustajat Kuortaneen Aino Krook ja Ilveksen Elli Suoranta kertaavat osaltaan päättynyttä kautta sekä kertovat, mistä heidän erikoisosaamisensa kumpuavat. Krookilla on puolustajaksi laaja repertuaari rangaistuslaukauksissa ja Suorannalla on yksi Naisten Liigan pelätyimmistä kutiarsenaaleista.

Tyttöleijoniakin alkuvuodesta edustanut Krook luritti huipennusta vaille olevalla Naisten Liigan kaudella erään ottelun rangaistuslaukauskilpailussa Peter Forsbergin 1994 olympiafinaalissa legendaariseksi tekemän harhautuksen vastustajan maaliin. Nuoren puolustajan kikkavarastossa on hänen omien sanojensa mukaan muitakin yllätyksiä. Niitä opetellaan Youtubesta säännöllisesti.

Suoranta puolestaan paukutti Naisten Liigan runkosarjassa kaikista eniten maaleja (7) pelipaikaltaan ylivoimalla. Kokonaismaalimäärässäkin Ilves-pakki oli tilastokakkosena 13 maalillaan 16 osuman HIFK-tähti Siiri Yrjölän vanavedessä.

Suorannan kuti lähtee monesta eri asennosta, ja lujaa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

01.59 Elli Suorannan vierailu
27.17 Naisten Liigan finaaliennakointia
32.17 Aino Krookin vierailu
50.09 Podiadin tähdistökentällinen

Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua voi jatkaa muun muassa Twitterissä aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle