Lapa jäähän: Minttu Tuominen uskoo PWHL:ään − "Kunhan siellä on parhaat pelaajat riippumatta siitä, missä on syntynyt, kasvanut tai pelannut"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Podcast
Minttu Tuominen tähyää yhä Pohjois-Amerikkaan, mutta kautensa hän aloittaa rakkaassa Kiekko-Espoossa.
Tuoreen Lapa jäähän -podcastin vieraaksi saapuu tähtipelaaja Minttu Tuominen, joka on pelannut merkittävän kansainvälisen kiekkouran. Pohjois-Amerikan uusi ammattilaissarja PWHL siintää mielessä, mutta kautensa Tuominen keskittyy aloittamaan Kiekko-Espoon riveissä.

18. jakso. Voit kuunnella jakson myös Spotifysta tai Youtubesta.

Minttu Tuominen on yksi tunnetuimmista nykyisistä suomalaisista naispelaajista. 33-vuotias konkari on kokenut monet arvokisat, nähnyt monta eri sarjaa ja voittanut liudan mestaruuksia. Viime kaudella Tuominen kiekkoili Yhdysvalloissa PHF-sarjaa ammattilaisena, mutta sarja ostettiin ja Tuomisen sopimus meni monen muun tavoin purkuun.

Sittemmin naisten lätkäkartalle on noussut PWHL (Professional Women's Hockey League), jonka on tarkoitus aloittaa ensimmäinen kautensa tammikuussa 2024. Tuominen on yksi niistä pelaajista, jotka havittelevat pelipaikkaa rapakon takaa. Hänen kautensa käynnistyy kuitenkin Naisten Liigassa ja Tuomiselle rakkaan Kiekko-Espoon riveissä.

− Näen, että se on täysin mahdollista. Alkuvuosina varmasti suositaan pohjoisamerikkalaisia, mutta kunhan siellä on parhaat pelaajat riippumatta siitä missä on syntynyt, kasvanut tai pelannut. Jos sinut arvioidaan sinne (noin 150 parhaan pelaajan joukkoon), niin sitten sinä kuulut sinne, Tuominen pohtii PWHL:n mahdollisuuksia tulla naisten "tarunhohtoiseksi sarjaksi".

Tämänkertaisessa jaksossa käydään läpi myös Naisten Liigaan uusina tulleet ulkomaalaispelaajat sekä luodaan silmäys 9.−10. syyskuuta Espoon Matinkylässä pelattavaan avaustapahtumaan.

00.00 Jakson alustus
01.15 Minttu Tuomisen vierailu
29.00 Naisten Liigan uudet ulkomaalaispelaajat
39.30 Silmäys Naisten Liigan avaustapahtumaan

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle