Lapa jäähän: Maalipörssin voittaja Lisette Täks otti kauden aikana isoja kehitysaskelia, MM-joukkueesta putoaminen kismittää

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Podcast
Kiekko-Espoon tähtihyökkääjä Lisette Täksiä ei nähdä Naisleijonissa tykkikaudesta huolimatta.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoon paidassa hopeaan päättyneen naisten liigakauden jälkeen Lisette Täks sai lisää karvaita uutisia, kun tie MM-joukkueeseen nousi pystyyn viime metreillä. Hurjan määrän maaleja paukuttanut hyökkääjä aikoo jatkossakin keskittyä vain niihin asioihin, joihin hän voi itse vaikuttaa. Täks pitää tärkeänä, että hän pystyy välillä myös irrottautumaan jääkiekosta.

Jakson voit kuunnella myös Jatkoajan Spotifysta ja Youtubesta.

01.15 Naisten liigakauden paketointi ja loppuarviot
13.55 Lisette Täksin vierailu
30.55 MM-kisojen ennakointia
− Lähtöasetelmat
− Sarjajärjestelmä
− Naisleijonaennustukset
41.20 Loppusanat

Kauden toiseksi viimeisessä Lapa jäähän -podcastjaksossa vieraana on Kiekko-Espoon tähtihyökkääjä Lisette Täks, 21, joka voitti Naisten Liigan maalipörssin hurjalla 39 osuman saldollaan. Vaikka hopeaan päättyneissä pudotuspeleissäkin maaliverkko heilui 11 kertaa, ei Täksiä nähdä huhtikuun MM-kisoissa Naisleijonien riveissä. Kauden aikana hän esiintyi EHT:lla maajoukkueessa 11 ottelussa ja teki viisi (4+1) pistettä.

− Kyllähän se harmittaa, eikä sille mahda mitään. Päävalmentaja tekee ratkaisut ja sitten ne ovat ne. Ei tässä auta muu kuin jatkaa vaan eteenpäin ja keskittyä treenaamiseen. Eiköhän se siitä sitten, vielä nuori Täks tuumi.

Valtava maalivire tuli oman piste-ennätyksensä täysin uusiksi laittaneelle hyökkääjälle pyytämättä ja yllättäen. Viime kauden 23 (12+11) pisteen jatkoksi tuli 54 täkyn (39+15) runkosarja. Ketjudynamiikasta pystyi ammentamaan syitä rallattelulle.

− Onhan tuo vähän isompi määrä maaleja kuin esimerkiksi viime kaudella. On sujunut peli, ja olen tyytyväinen siihen. Olimme etenkin (Julia) Schalinin kanssa pitkään ketjukavereita, ja "Haukikin" (Tinja Haukijärvi) oli siinä alku- ja loppukaudesta. Pelasimme hyvin yhteen ja sitä kautta tuli kaikille onnistumisia.

− Viime kesänä keskityin paljon luisteluvoiman parantamiseen, ja onnistuinkin siinä. Pääsin (tällä kaudella) helpommin maalipaikkoihin ja pystyin sitä kautta hyödyntämään olemassa olleita vahvuuksiani, Täks totesi.

Jaksossa niputetaan myös HIFK:n mestaruuteen päättynyt naisten liigakausi ja pohjustetaan keskiviikkona alkavia MM-kisoja muun muassa kolmen ennustuksen kautta. Pohjoisamerikkalaiset lähtevät turnaukseen ennakkosuosikkeina, mutta eurooppalaisilla huippuryhmillä on sanansa sanottavana.

− Odotan, että näissä kisoissa sekä Ruotsi että Sveitsi pelaavat niin sanotusti parhaat kisansa, ja nousisivat siihen Suomen ja Tšekin kantaan. Toivottavasti eivät tietenkään Suomea voita, mutta pystyisivät tekemään kisoista mielenkiintoiset. Saisimme parhaassa tapauksessa kymmenestä joukkueesta kuusi pelaamaan pelillisesti kiinnostavat matsit, juontaja Lassi Seppä paaluttaa.

Juontaja Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle