Lapa jäähän: Lucie Velinská teki Tšekin kanssa MM-historiaa − nostaa esiin huomattavan eron Suomeen verrattuna

MAAJOUKKUE / Podcast
Lucie Velinská oli mukana Tšekin historiaa tehneessä joukkueessa. Kuva vuoden 2023 kisoista.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Tšekki jysäytti sensaation, kun se eteni tyttöjen MM-finaaliin kaatamalla Kanadan välierässä. Joukkueen puolustaja Lucie Velinská kertoo nuoren ryhmän uroteosta sekä uransa kehityksestä Pohjois-Amerikassa. Jaksossa käydään läpi myös Naisten Liigan viime aikojen käänteitä.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai YouTubesta.

Uudessa Lapa jäähän -podcastin jaksossa palataan tammikuun alussa pelattuun tyttöjen MM-turnaukseen ja siihen, kuinka Tšekki ylsi historiallisesti hopealle voitettuaan välierässä Kanadan. Joukkueen puolustaja Lucie Velinská kertoi, että finaalitappion pettymys vaihtui nopeasti jo mitaliseremoniassa yhteiseen riemuun yhdysvaltalaisten kanssa.

17-vuotiaan Velinskán mukaan maajoukkueiden menestyksen taustalla voisi olla se, että pelaajat lähtevät jo nuorena maailmalle kehittymään pelaajina ja ihmisinä.

− Iso juttu on, että aiempaan verrattuna monet pelaavat ulkomailla, kun aiemmin pelattiin poikien kanssa kotimaassa. Pelaajamme saavat kokemusta erilaisista joukkueesta ja pääsevät eri tavalla kasvamaan pelaajina ja tuomaan näin panoksensa joukkueelle. Noin kolme neljäsosaa joukkueestamme pelaa ulkomailla. Sama tilanne on esimerkiksi alle 20-vuotiaiden miesten joukkueessamme, Velinská ruoti.

Nuori puolustaja ei itse verrannut tilannetta Suomeen, mutta esimerkiksi Tyttöleijonien joukkueesta kaikki pelaajat kiekkoilevat kotimaan sarjoissa. Nuorten Leijonien vuodenvaihteen MM-ryhmästä kuusi pelaajaa edustaa tällä kaudella ulkomaalaisia seuroja. Pronssia voittaneesta Tšekin alle 20-vuotiaiden joukkueesta sen sijaan 17 pelaajaa kiekkoilee Tšekin rajojen ulkopuolella.

00.00 Jakson alustus
01.40 Tyttöjen MM-kisoista, sensaatioita ja tulevaisuudennäkymiä
05.40 Lucie Velinskán vierailu (in English)
33.45 Naisten Liigasta, kiemuraisia tuloksia ja aikalisän harjoittelua
41.05 Podiadin tähdistökentällinen
46.10 Loppusanat

Velinskálla on kokemusta myös Naisten Liigasta. Hän edusti vielä viime kaudella RoKia.

Jaksossa pureudutaan myös siihen, millaisia otteita Naisten Liigan joukkueilta on alkuvuonna nähty. Myyttinen podiadin tähdistökentällinen palaa ohjelmistoon tauon jälkeen. Luvassa on myös kannanottoja muutamaan viime viikkoina naisten lätkämaailmassa puhuttaneeseen aiheeseen.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle