Lapa jäähän: "Jos peli on puolivälissä 5−1, on liian helppo antaa periksi", vieraana yliopistokonkari Jenniina Nylund

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Podcast
Nylund edusti Suomea olympialaisissa.
Tuoreessa Lapa jäähän -jaksossa pohditaan kysymyksiä liittyen Naisten Liigan tasoeroihin ja puhutaan taklaamisesta naiskiekossa. Naisleijona Jenniina Nylund saapuu kertomaan kokemuksiaan yliopistokiekosta Yhdysvalloissa.

Lapa jäähän on kahden viikon välein ilmestyvä naiskiekon erikoispodcast, jota juontaa Jatkoajan pitkäaikainen toimittaja Lassi Seppä. Podcastin tavoite ja tarkoitus on tuoda naiskiekon ja Naisten Liigan pelaajia, taustahenkilöitä ja äänitorvia esiin sekä tarjoilla kuulijoille ne kiinnostavimmat tarinat lajin ytimestä.

Neljännessä podcastjaksossa Seppä nostaa esiin teoriansa siitä, miksi monet Naisten Liigan otteluista päättyvät häkellyttäviin murskajaisiin. Tasoerot ovat varmasti tosiasia, mutta olisiko tilanne helpotettavissa jollain tapaa? Amatööriurheilun tulospaine on ammattipelaamista lempeämpi, mikä tarkoittaa sitä, ettei palkansaanti ole uhattuna heikomman suorituksen jälkeen.

− Jokainen haluaa varmasti menestyä, mutta onko se ehkä jokin mentaalinen juttu, että jos peli on puolivälissä 5−1, niin niin on tavallaan vähän liian helppo antaa periksi?, kysyy Seppä ja muistuttaa tilanteen inhimillisyydestä. 

Jaksossa puhutaan myös taklaamisesta naiskiekossa. Vieraaksi saapuu Naisleijonissakin esiintynyt ja St. Cloudin yliopistossa viidettä vuottaan opiskeleva Jenniina Nylund, joka kertoo korkeakoulun ja jääkiekon yhdistämisestä ja elämästään kaukana kotoa. Nylund osallistuu myös arvaa pelaaja -haasteeseen.

00:00 Jakson alustus

01.20 Jenniina Nylundin vierailu

21.50 Katsaus edelliseen podiadiin, asiaa tasoeroista ja taklaamisesta

29.47 Podiadin tähdistökentällinen

37.45 Katsaus ulkomaille, SDHL ja PHF

44.37 Katsaus seuraavaan podiadiin, ketkä maajoukkueeseen ja keitä kannattaa seurata Naisten Liigassa?

Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua voi jatkaa muun muassa Twitterissä aihetunnisteella #lapajäähän. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä! Jaksot ovat kuunneltavissa myös Jatkoajan Spotifyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle