Lapa jäähän: Júlia Matejková tutustuu suomalaisuuteen mielellään, mutta arvostaa HPK:n maannaisiaan suuresti − "Kuin olisi pala kotia mukana"

Naisten Liiga / Podcast
Júlia Matejková pelaa Naisten Liigassa jo kolmatta kauttaan.
Kuva © Timo Savela
Kolmatta kauttaan Naisten Liigassa pelaava Júlia Matejková on noussut HPK:ssa yhdeksi sarjan tähtipelaajista. Valmennusta ja urheilujohtamista opiskeleva slovakialainen on vuosien varrella tutustunut suomalaisuuteen ja hän ymmärtää sekä puhuu kieltä jonkin verran. Tšekkiläiset ja slovakialaiset joukkuekaverit ovat 21-vuotiaalle tärkeitä arjen palasia.

21. jakso. Kuunneltavissa myös Jatkoajan Spotifysta ja Youtubesta.

00.00 jakson alustus
01.40 Júlia Matejkován vierailu (in English)
34.35 Kurkistus Naisten Liigan sarjataulukkoon ja pistepörssiin
39.35 Kirjeenvaihtaja Kaila
48.25 Podiadin tähdistökentällinen
54.30 Kuumat puheenaiheet alkavalle podiadille

Júlia Matejková, 21, on yksi Naisten Liigan ulkomaalaistähdistä. Slovakialaishyökkääjä pelaa HPK:ssa jo kolmatta kauttaan ja on vakiinnuttanut paikkansa sarjan taitoniekkojen joukossa. Lapa jäähän -podcastissa hän hän kertoo vuosistaan Suomessa ja siitä, millaisen kosketuksen hän on saanut sinivalkoiseen kulttuuriin. HPK:ssa hänellä on seuranaan monia tšekkiläisiä ja slovakialaisia pelaajia.

− Tšekki ja Slovakia olivat aikanaan samaa valtiota. On mukavaa, kun on joukkuekavereita noista maista. Tuntuu kuin olisi pala kotia mukana. Pystymme puhumaan omalla kielellämme. Voimme heittää vitsejä silloin tällöin ja sen semmoista. Pidän siitä, että joukkueessamme on paljon tšekkiläisiä ja slovakialaisia sekä yksi alankomaalainen, Matejková tuumaa.

HPK:ssa tšekkiläisiä ovat puolustaja Anna Vaníčková sekä hyökkääjät Barbora JuříčkováTereza Pištěková ja koko kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Karolína Erbanová. Matejkován lisäksi Slovakian värejä edustaa tuore HPK-hyökkääjä Iveta Klimášová. Alankomaalainen maalivahti Eline Gabriele täydentään hämeenlinnalaisjoukkueen ulkomaalaisosaston.

Jaksossa kurkistetaan myös Naisten Liigan sarjataulukkoon ja pistepörssiin sekä esitetään kuumia väitteitä seuraavalle podiadille, eli kahden viikon ajanjaksolle ennen seuraavaa Lapa jäähän -jaksoa. Entä mitä kuuluu Sveitsissä ammatikseen pelaavalle kirjeenvaihtaja Jenna Kailalle ja ketkä kuuluvat tämänkertaiseen podiadin tähdistökentälliseen?

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle