Lapa jäähän: Isosisko tarjosi pikkusiskolle karun liigadebyytin − "Periaatteessa tuntuu hyvältä, mutta myös pistää"

Naisten Liiga / Podcast
Tea Koljonen on TPS:n maalivahti ja Tanja Koljonen puolustaa KalPan takalinjoilla.
Kuva © Timo Savela
Koljosen siskokset ovat paitsi tottuneet tukemaan toisiaan, myös kilpailemaan toisiaan vastaan. Puolustajana pelaava isosisko Tanja upotti kiekon maalivahti Tean selän taakse tämän liigadebyytissä.

17. jakso. Voit kuunnella jakson myös Spotifysta tai Youtubesta.

Lapa jäähän -podcastin toisen kauden avausjaksossa vieraaksi saapuvat Koljosen siskokset Tanja, 28, ja Tea, 21. He pelaavat Naisten Liigaa eri joukkueissa, mikä aiheuttaa mielenkiintoisen asetelman kilpailu- ja perhesuhteisiin.

Jaksossa Koljoset kisailevat erilaisissa haasteissa ja pohtivat vastauksia visaisiin kuuntelijoiden esittämiin kysymyksiin. Kaksikko käy myös läpi keskinäisiä kohtaamisiaan naisten liigajäillä.

− Se oli minun ensimmäinen Naisten Liigan pelini ja pelasin tietty KalPaa vastaan. Nuorella junnu-Tealla oli jännitys ihan katossa. Ei muistaakseni kovin kauan ehtitnyt peliä kulua, kun Tanja teki minulle ensimmäisen maalin, muistelee Tea pääsarjadebyyttiään Kuortaneen paidasta kaudelta 2018−19.

− Vaikka se periaatteessa tuntuu hyvältä, niin tietyllä tapaa se myös pistää, kun kiekko menee kuitenkin siskon selän taakse. Varsinkin, kun tiesin sen olevan hänen ensimmäinen liigapelinsä, nii ei se ehkä ollut niin hyvä maali, että sitä hirveästi siinä olisi tuulettanut, Tanja puolestaan kuvailee tuntojaan.

Jaksossa käydään läpi myös alkavan Naisten Liiga -kauden pelaajanostoja joukkueittain sekä otetaan yhteys Sveitsiin kirjeenvaihtaja Jenna Kailaan.

00.00 Jakson aloitus ja uuden kauden alustusta
04.05 Seuraa heitä -pelaajat joukkueittain
14.55 Koljosten vierailu, osa 1, kisailua ja visailua
44.06 Ennustukset Naisten Liiga -kauteen
49.40 Koljosten vierailu, osa 2, sisko vastustajana
01.12.20 Kirjeenvaihtaja Kaila

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle