Lapa jäähän: Hyökkääjätähti Elisa Holopainen pohtii ulkomaille siirtymistä − "PWHL voisi olla tulevaisuudessa se paikka, missä haluaisin pelata"

Naisten Liiga / Podcast
Elisa Holopainen pyrkii KalPan kanssa päihittämään Ilveksen puolivälierissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KalPan ja Naisleijonien huippuhyökkääjä Elisa Holopainen odottaa innolla Naisten Liigan pudotuspelejä, joihin hän pääsee pitkästä aikaa terveenä osallistumaan. Mielessä siintävät myös kevään MM-kisat Naisleijonien paidassa. Koko uransa Suomessa pelannut Holopainen kertoo lisäksi, miten hän suhtautuu tulevaisuudessa ulkomaille siirtymiseen.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

00.00 Alkusanat
00.40 Mitä Naisten Liigan runkosarjasta jäi käteen?
02.05 Elisa Holopaisen vierailu
22.45 Puolivälieräennakointia
- 22.50 KalPa–Ilves
- 25.20 HPK–Kuortane
- 28.05 HIFK–Kärpät
- 29.10 Kiekko-Espoo–TPS
31.25 Kirjeenvaihtaja Kaila
48.55 Podiadin tähdistökentällinen ja loppusanat

Lapa jäähän -podcastin uudessa jaksossa vieraana on Naisten Liigan KalPan ja Naisleijonien supertähti, hyökkääjä Elisa Holopainen. Liukasliikkeinen taitoniekka on pelannut koko uransa Suomessa, eikä hänellä toistaiseksi ole kiire muualle, vaikka ottajia olisi.

− Totta kai aina mennään kausi kerrallaan. Paljon sitä ulkomaille lähtöä mietin ja sitä, että minne sitä menisi. Olen viihtynyt tosi hyvin Kuopiossa. On itsestä kiinni, miten asiat täällä hoitaa. Saa nähdä, en ole tehnyt päätöksiä tulevaisuuden suhteen. En sulje mitään vaihtoehtoja pois.

Tammikuussa käynnistynyt naisten uusi ammattilaissarja PWHL kiehtoo myös suomalaistähteä. Hän näkee uudessa kuviossa paljon positiivista − myös mahdollisen pelipaikan itselleen.

− En ole hirveästi pelejä seurannut, mutta varmasti sarja on hyvä juttu! Saa nähdä, mihin se tulevaisuudessa kehittyy. PWHL voisi olla tulevaisuudessa se paikka, missä haluaisin pelata. En usko, että ainakaan ennen olympialaisia kuitenkaan, Holopainen taustoitti.

Seuraavat talviolympialaiset mitellään kahden vuoden päästä, vuonna 2026 Italian Milanossa.

Jaksossa käydään läpi runkosarjan päätöstunnelmat ja myös jokainen Naisten Liigan puolivälieräpari sekä isketään pöytään tulosveikkaukset. Linjoille eksyy jälleen myös kirjeenvaihtaja Jenna Kaila Sveitsistä. Ketkä nousevat runkosarjan viimeiseen podiadin tähdistökentälliseen?

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle