Lapa jäähän: HPK:hon palaava Kassidy Sauvé hehkuttaa tyttöjen MM-turnausta − "Kisat ovat monelle vuorenhuippu"

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Podcast
Kassidy Sauvé pelasi HPK-paidassa jo toissakaudella.
Kuva © Julia Suuriniemi
Toissakaudellakin HPK:ta edustanut kanadalaismaalivahti Kassidy Sauvé pelasi alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa 2014. Hän kertoo arvostavansa paljon sitä, kuinka suurella intohimolla ja tunteella nuoret pelaajat suhtautuvat turnaukseen. Sauvé odottaa innolla paluuta Naisten Liigaan tutussa ympäristössä.

Jakson voit kuunnella myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

00.00 Alkusanat
01.20 PWHL-katsaus
06.40 Kassidy Sauvén vierailu
21.30 Tyttöjen MM-kisakatsaus
25.15 Loppusanat

Vuoden 2024 ensimmäisessä jaksossa pureudutaan tammikuussa käynnistyneen PWHL:n alkutahteihin ja luodaan silmäys käynnissä oleviin tyttöjen MM-kisoihin ja Tyttöleijonien edesottamuksiin sekä jatkonäkymiin turnauksessa. Vieraaksi saapuu Naisten Liigaan ja HPK:hon palaava kanadalaismaalivahti Kassidy Sauvé, joka kertoo uransa käänteistä viime vuosilta sekä muistelee omia kokemuksiaan alle 18-vuotiaiden arvokisoista.

− Se oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun matkustin kunnolla Pohjois-Amerikan ulkopuolelle Eurooppaan. Kokemus oli upea. Voitimme myös lopulta koko turnauksen. Perheenikin oli paikalla, joten pääsin juhlimaan heidänkin kanssaan, Sauvé muistelee 2014 Budapestissa pelattua turnausta ja kehuu kuinka mahtava tilaisuus tyttöjen kisat ovat nuorille urheilijoille ja miten muut maat haastavat Kanadaa sekä Yhdysvaltoja.

Sauvé allekirjoittaa sen, että alle 18-vuotiaat tytöt suhtautuvat jääkiekkoon todella intohimoisesti.Tunteet nousevat helposti pintaan niin ilon kuin surunkin hetkillä.

− Nuo kisat ovat monelle vuorenhuippu. Joukkueeseen pääsy on jotain erityistä, sillä silloin naispelaajat ovat yhdellä tapaa parhaassa peli-iässään ennen aikuisten joukkueita. Turnauskokemukseen liittyy paljon intohimoa ja pelaajat välittävät siitä todella paljon.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle