Keskiympyrän U20 MM-ennakko: Vieraana Nuorten Leijonien valmentaja Jussi Jokinen

MAAJOUKKUE, NHL / Podcast
Lauri Mikkola pyrkii luotsaamaan Suomen menestykseen tapaninpäivänä alkavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Keskiympyrän 16:nnessa jaksossa syvennytään tapaninpäivänä käynnistyviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Ennakoinnissa nostetaan esiin joukkueiden suurimmat lupaukset ja maiden väliset voimasuhteet. Ääneen pääsee myös Nuorten Leijonien apuvalmentaja Jussi Jokinen, joka valaisee valmennusrooliaan.

Keskiympyrä-podcastin 16. jakso pohjustaa joulun pyhinä alkavia alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoja. Tänä vuonna Göteborgissa järjestettävät kisat kokoavat jälleen yhteen ikäluokan maajoukkueiden parhaimmiston. Podcastin vakiojuontajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin saavat seurakseen Leevi Kiesiläisen, jonka kanssa arvioidaan kunkin maan menestysmahdollisuuksia ja tähtipelaajia kisoissa.

Nuorten Leijonien valmentajana kisoissa toimiva Jussi Jokinen kertoo roolistaan valmennusryhmässä ja muistelee omia nuorten MM-kisojaan. Samalla Jokinen paljastaa, ketkä NHL-valmentajat ovat tehneet häneen vaikutuksen.

Suomella on kisoissa jalkeilla kilpailukykyinen joukkue, jonka kärkiyksilöt ovat loistaneet Liigassa. Ylivoimaviisikoihin on jopa ylitarjontaa ratkaisukykyisistä pelaajista. Päävalmentaja Lauri Mikkolaan sen sijaan kohdistuu kysymyksiä.

A-lohkon muut kärkimaat, Kanada ja Ruotsi, lukeutuvat turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin nimekkäillä pelaajillaan. Macklin Celebrini ja Matthew Poitras yrittävät johdattaa vaahteranlehtipaidat kolmanteen perättäiseen kultaan. Jonathan Lekkerimäki ja Axel Sandin Pellikka taas haluavat tarjota mestaruusjuhlat kotiyleisölleen.

Lohkon häntäpäässä Latvia pyrkii jatkamaan maansa kiekkohuumaa sekä välttämään karsintasarjan. Tämän haluaa väistää myös Saksa, jonka mahdollisuuksiin taistella sitä korkeammista sijoituksista ei uskota.

B-lohko on sekin kolmen joukkueen kauppa, vaikka Yhdysvallat koetaan ehkä koko turnauksen suurimmaksi voittajasuosikiksi. Yhdysvaltojen suosikin asemaa puoltavat Lane Hutsonin, Cutter Gauthierin, Jimmy Snuggerudin ja Will Smithin kaltaiset nuoret tähdet.

Tšekin kärkikolmikko Jiří KulichMatyáš ŠapovalivEduard Šalé haluavat osoittaa, ettei maan viime kisojen menestys ollut sattumaa. Sama tahtotila on henkilökohtaisella tasolla myös noiden kisojen parhaaksi maalivahdiksi valitulla Adam Gajanilla, joka oli torjunnoillaan siivittää Slovakian mitalipeleihin. Tänä vuonna Gajan saa laajemmin tukea myös muulta rosterilta.

Sveitsin ja Norjan on tyytyminen näiden kolmen maan takana B-lohkon viimeisiin sijoihin. Täksi vuodeksi ylimmälle tasolle nousseen Norjan visiitistä pedataan lyhyttä.

Keskiympyrän 16. jakson sisältö:

Alkusanat (00:12)
***
NHL-pikakatsaus:
D.J. Smithille kenkää vihdoin ja viimein (02:55)
Epäonnensoturi Nolan Patrick (06:22)
Patrik Laineen loukaantumiset ruotsalaisten salaliittoja? (09:28)
Husson loukkaantuminen, miksi ihmeessä Raanta farmiin? (11:58)
***
U20 MM-kisat:
Viime turnauksen kertaus ja tämän vuoden askelmerkit (14:43)
***
Vieraana Nuorten Leijonien apuvalmentaja Jussi Jokinen (20:27)
***
A-lohko
Suomi (40:04)
Kanada (01:06:53)
Ruotsi (01:15:47)
Saksa (01:29:51)
Latvia (01:39:21)
A-lohkon sijoitustaulukko (01:50:47)
***
B-lohko
Tšekki (01:51:50)
Yhdysvallat (02:03:51)
Slovakia (02:17:17)
Sveitsi (02:28:05)
Norja (02:22:55)
B-lohkon sijoitustaulukko (02:37:35)
***
Mestariveikkaukset (02:38:25)

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 22.12.2023.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 29. joulukuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle