Keskiympyrä-podcastin puolivälikatsaus: Bruins on NHL:n kuumin ja varmin joukkue, Panthers ja Avalanche alisuorittavat rajusti

NHL / Podcast
Kuka pysäyttäisi Boston Bruinsin ja fantastista kautta pelaavan ykköstorjuja Linus Ullmarkin?
Kuva © Getty Images
NHL-kausi on puolivälissä. Keskiympyrä-podcastin Janne Kuikka, Heikki Mannonen ja Aki-Petteri Pulkkinen arvioivat joukkueiden ja pelaajien voimasuhteita odotuksiin nähden. Jakson aiheita ovat myös Stanley Cup -voittajasuosikit ja Connor Bedardin tuleva osoite NHL:ssä.

NHL-kausi on matkannut jo puoliväliin. Keskiympyrä-podcast tarttuu tiukasti kiinni kokonaiskatsantoon divisioona kerrallaan, kun Janne Kuikka, Heikki Mannonen ja Aki-Petteri Pulkkinen kuljettavat parituntisessa lähetyksessä kuulijan syvälle NHL-maailman syövereihin.

Erityistä huomiota herättää Itäisessä konferenssissa majailevan NHL:n ykkösjoukkue Boston Bruinsin huimaan nousuun vieneen Linus Ullmarkin torjuntavire. Lähes yhtä huimana voidaan pitää Don Granaton valmentaman Buffalo Sabresin edesottamuksia. Idästä huomiota saa myös Florida Panthersin vaikea alkukausi, josta kolmikko nostaa risujen lisäksi suomalaisittain positiivisen asian pöydälle.

Lännen konferenssissa kovaan loukkaantumissumaan joutuneen Colorado Avalanchen pudotuspelipaikka ei näytä täysin varmalta. Mikä onkaan Mikko Rantasen johtaman joukkueen kunto, kun keväällä taistellaan Stanley Cupista? Moni huippupelaaja oli Avalanchesta kauan sivussa; miten kuorma näkyy keväällä esimerkiksi Rantasen tai puolustuksessa urakoineiden Cale Makarin ja Devon Toewsin pelissä?

Texasissa sen sijaan voidaan juhlia, sillä Dallas Starsin peli on ollut vakuuttavaa katseltavaa, kuten myös Bruce Cassidyn päävalmentaman Vegas Golden Knightsin. Paikka Läntisen konferenssin huipulla ei irtoa helposti.

Lisäksi erityishuomiota saa Vancouver Canucksin nykytilanne. Elias Pettersson on matkalla sadan pisteen NHL-kauteen, mutta muu joukkue on alisuoriutunut, ja Canucks on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkueen monivuotinen kapteeni Bo Horvat on mielenkiintoinen nimi siirtomarkkinoilla, aivan kuten Chicago Blackhawksin Patrick Kane.

Keskiympyrä-podcastin kolmikko ennakoi jakson lopuksi perustellusti tämän NHL-kauden Stanley Cup -voittajan ja käsittelee tulevan varausloton voittajan tilannetta. Nuorten MM-kisoissa suvereenisti esiintyneen Connor Bedardin arvo on jo tässä vaiheessa posketon.

» Lähetä palautetta toimitukselle