Keskiympyrä-podcast: Yllätysjoukkueita ei sovi enää aliarvioida, mutta Panthersin tie voi katketa Maple Leafsin käsittelyssä

NHL / Podcast
Aleksander Barkovilta ei kannata odottaa enempää tulosta, hänen tehtävänsä on himmentää Maple Leafsin tähdet.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin panelistit perkaavat ensimmäisen kierroksen tulokset ja yllätykset sekä ennakoivat seuraavaa kierrosta. Voidaanko realistisesti hekumoida kanadalaisjoukkeiden finaalista vai matkaako kannu kesällä etelän lämpöön?

Podcast-jakso on nauhoitettu ennen toisen kierroksen alkamista 2.5.2023.

Keskiympyrä-podcastin kevätkausi etenee NHL:n pudotuspelien tahdissa, kun Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Eemeli Aho paketoivat pudotuspelien avauskierroksen ja ennakoivat toisen kierroksen ottelupareja. Mielenkiinto maailman parhaan jääkiekkosarjan ympärillä tiivistyy, kun mukana on enää kahdeksan joukkuetta.

NHL tunnetaan sarjana, jossa koska tahansa voi tapahtua mitä tahansa. Silti kukaan ei osannut odottaa Florida Panthersin pudottavan runkosarjassa dominoineen Boston Bruinsin. Lähes yhtä varmana jatkoonmenijänä pidettiin Colorado Avalanchea, jonka bensatankki tyhjeni Seattle Krakenia vastaan.

Kummallakin yllättäjäjoukkueella kuitenkin on seuraavalla kierroksella vastassaan entistä suurempi haaste, kun Panthers kohtaa tulivoimaisen Toronto Maple Leafsin ja Kraken Roope Hintzin ja Miro Heiskasen mestaroiman Dallas Starsin.

Aiemmin joukkueiden tasoa mittaava vaakakuppi on näyttänyt kallistuvan vankasti Itäiseen konferenssiin, mutta kevään edetessä voimasuhteet näyttävät tasoittuneen. Lännen joukkueista Starsin lisäksi Edmonton Oilers ja Vegas Golden Knights voivat edetä pitkälle, eikä Krakeniakaan sovi enää aliarvioida.

Idän puolella New Jersey Devils rakentaa hienoa tarinaa, jonka keskiössä on Erik Haula. Kuitenkin suurimmaksi mestarisuosikiksi näyttää nousevan Maple Leafs, joka vuosien jälkeen kellisti ensimmäisen kierroksen peikkonsa.

Kuinka onkaan sitten muiden suomalaispelaajien laita? Eeli Tolvanen on noussut vaivihkaa yhdeksi tärkeimmäksi palaseksi Krakenin hyökkäyksessä, ennen kaikkea puolustuspelinsä ansiosta. Aleksander Barkovilta odotetaan enemmän tehoja hyökkäyspäässä, mutta Barkovin tärkeimpänä tehtävänä Leafsia vastaan on toimia päällystakkina Auston Matthewsille ja Mitch Marnerille.

Panosten kovetessa hyviltä pelaajilta odotetaan jatkuvasti enemmän. Carolina Hurricanesin menestystoiveet lepäävätkin vahvasti Sebastian Ahon hartioilla. Sama koskee Starsin Hintziä ja Heiskasta sekä Esa Lindelliä ja Jani Hakanpäätä

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle