Keskiympyrä-podcast: Vieraana luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahti, joka paljastaa miksi Miro Heiskasen luistelu on niin sulavaa

LIIGA, MAAJOUKKUE, NHL / Podcast
Mathew Barzal kuuluu NHL:n parhaimpiin luistelijoihin.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin vieraskiertue saa jatkoa, kun Janne Kuikan kanssa keskustelemaan saapui luisteluvalmentaja Lari Joutsenlahti. Sekä junioreita että ammattipelaajia valmentava Joutsenlahti avaa jaksossa luistelun saloja sekä suurimpia eroja kotimaisen Liigan ja NHL:n väliltä.

Keskiympyrä-podcastin tuorein jakso käsittelee jääkiekkoa luistelusta käsin. Jakson vieraana kuullaan alamäkiluistelusta maailman tietoisuuteen ponnahtanutta Lari Joutsenlahtea.

Jaksossa Joutsenlahti kertoo matkastaan luisteluvalmennuksen huipulle ja kokemuksistaan maailmalta. Hän on valmentanut 16 maassa, muun muassa Kanadassa, Venäjällä ja Etelä-Koreassa.

Jaksossa keskitytään vahvasti nimenomaan luisteluun aina juniorivuosista maailman huipulle. Mikä tekee Miro Heiskasen liu'usta niin tehokkaan ja miten ammattipelaajat luisteluaan hiovat? Onko Connor McDavidin, Mathew Barzalin ja Nathan MacKinnonin luistelussa asioita, joita tavallinen jääkiekkoa kuluttava katsoja ei välttämättä kykene huomioimaan?

Keskusteluun nousee myös kotimaisen Liigan asema jääkiekon maailmankartalla ja ennen kaikkea Liigan kyky valmistaa pelaajia maailman huipulle paitsi pelillisesti, myös luistelullisesti. Jakso tarjoaa vastauksia siihen, missä menee kotimaisen luistelun taso ja missä suomalainen huippujääkiekko on selvästi muita maita jäljessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle