Keskiympyrä-podcast: Vieraana NHL:ään tähyävä Jussi Ahokas − "Jos olisin vain liigakoutsin tittelillä lähtenyt, en ehkä olisi tätä pestiä saanut"

Muut Sarjat / Podcast
Jussi Ahokas valmentaa tulevat kaudet Kanadassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Keskiympyrä-podcastin kausi alkaa mielenkiintoisella vierailulla, kun hiljattain Kanadan junioriliiga OHL:ään päävalmentajaksi siirtynyt Jussi Ahokas saapui kertomaan ajatuksiaan tähänastisesta urastaan ja valmentamisesta Pohjois-Amerikassa.

Keskiympyrä-podcastin kauden ensimmäinen jakso ei jätä ketään kylmäksi, kun vieraaksi saapui Kanadan junioriliiga OHL:ssä pelaavan Kitchener Rangersin uunituore päävalmentaja Jussi Ahokas.

NHL-penkkien taakse tähtäävä Ahokas kertoo jaksossa, millainen sarja OHL on kehittyä sekä valmentajana että pelaajana ja miten kanadalainen junioriputki eroaa suomalaisesta.

Ahokas avaa jaksossa sitä, kuinka hän OHL:ään ja Kitceneriin päätyi ja kummasta suunnasta yhteydenpito sai alkunsa. Rangersin valintaprosessi oli Ahokkaan mukaan tarkka, mutta siitä 42-vuotias valmentaja erityisesti tykkäsi.

Ahokas myös vertaa jaksossa Kanadan juniorisarjoja (OHL, WHL ja QMJHL) keskenään ja kertoo, mikä Kanadan sarjojen ja keskivertopelaajien taso on verrattuna Suomen liigoihin ja pelaajiin.

− Suomipoika on tunnollinen puolustamaan ja hyvä reagoimaan. Täällä puolestaan yksilötaitoa on selkeästi enemmän, Ahokas tiivistää suomalaisen ja pohjoisamerikkalaisen junioripelaajan erot.

Suomen U20-SM Sarjan ja Kanadan juniorisarjojen perustasossa on  Ahokkaan mukaan iso ero.

− Pelaajien luistelu- ja kamppailuvoima on (Kanadassa) kovempaa. Täällä on parempia pelaajia ja parempi laatu. Suomestakin tuli nyt Kasper Halttunen, Rasmus Kumpulainen ja Arttu Kärki OHL:ään. He olisivat Suomen A-junnusarjaan ihan parhaita pelaajia, joten mielenkiintoista on nähdä, miten he täällä pärjäävät, Ahokas aprikoi.

− Ne junnut, jotka meillä pelaavat Liigaa, olisivat täällä hyviä pelaajia. Kyllä se taso on täällä selkästi kovempi kuin meidän A-junnusarjassa, Ahokas tiivistää sarjojen tasoeroa.

Lisäksi Ahokas avaa kuulijoille sitä, millaisia organisaatioita Kanadan juniorijoukkueet ovat ja millaisissa oloissa ja tiloissa Kitchenerissä pelaajat ja valmentajat työskentelevät.

Lopussa kuullaan Ahokkaan asettamat tavoitteet Rangersin alkavaan kauteen sekä henkilökohtaisella tasolla pidemmälle tulevaisuuteen.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne KuikkaAki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteet ja aiheideat voi lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle