Keskiympyrä-podcast: Tyynenmeren divisioonan kausiennakko − Onko Jesse Puljujärvi pysyvä osa Oilersin nousua?

NHL / Podcast
Edmonton Oilers on nousemassa kohti huippua. Onko Jesse Puljujärvi pysyvä osa tuota nousua?
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcast aloittaa kausiennakkosarjansa Tyynenmeren divisioonan perkaamisella. Janne Kuikka ja Eemeli Aho arvioivat joukkueiden voimasuhteita, mielenkiintoisimpia pelaajasiirtoja ja suomalaispelaajien tilanteita omissa joukkueissaan.

Syksy on jo pitkällä, ja lokakuu kolkuttelee oven takana. Perinteisesti se tuo tullessaan joka vuosi yhä odotetumman NHL-kauden. Keskiympyrä-podcastin neljän jakson mittainen kausiennakkosarja alkaa Tyynenmeren divisioonalla, ja kausiennakot jatkuvat Keskisen divisioonan osalta tiistaina 27. syyskuuta ja Atlantin divisioonan osalta 30. syyskuuta. Ennakoinnin päättää 4. lokakuuta julkaistava jakso Metropolien divisioonasta.

Hiljalleen yhä tasokkaammaksi kehittyvän Tyynenmeren divisioonan ennakkosuosikiksi podcast-kaksikko Janne Kuikka ja Eemeli Aho nostavat viime kaudella konferenssifinaaleihin asti pelanneen Edmonton Oilersin.

Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtaman Oilersin kärkipaikka ei kuitenkaan irtoa helpolla, koska kamppailu kärkipaikasta käydään kolmen joukkueen kesken. Kevin Fialalla vahvistunut Los Angeles Kings sekä kesällä muun muassa Nazem Kadrin ja Jonathan Huberdeaun hankkinut Calgary Flames antavat kovan vastuksen Oilersille.

Divisioonan keskikastissa käydään myös kiivasta taistelua. Kesällä hieman erikoisiakin liikkeitä tehnyt Vegas Golden Knights vaikuttaa selvittämättömältä mysteeriltä. Myös Anaheim Ducksilta ja Vancouver Canucksilta voidaan odottaa tulevalla kaudella lähes mitä vain. Kahdeksan joukkueen divisioonassa peräpään sijoitukset ratkotaan San Jose Sharksin ja Seattle Krakenin välillä.

Joukkuekokonaisuuksien lomassa kaksikko perkaa laajasti suomalaispelaajien alkavan kauden asetelmia. Keskustelua herättää muun muassa Jesse Puljujärven tilanne Oilersissa, Markus Nutivaaran näytönpaikka Sharksissa ja Joonas Donskoin otteet Krakenin riveissä.

NHL:n runkosarja alkaa 7. ja 8. lokakuuta, kun sarja tekee paluun Euroopan kaukaloihin. Nashville Predators ja San Jose Sharks pelaavat kahdesti toisiaan vastaan Prahassa järjestettävässä Global Series -tapahtumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle