Keskiympyrä-podcast: Naistoimittajien asema jääkiekossa − kurkistus myös NHL-yllättäjäjoukkueiden kulisseihin

NHL / Podcast
Keskiympyrä käsittelee tuoreessa jaksossaan naistoimittajien asemaa jääkiekossa.
Kuva © Getty Images
Henri Muroke, Aki-Petteri Pulkkinen, Heikki Mannonen ja Janne Kuikka käyvät Keskiympyrä-podcastin kuudennessa jaksossa läpi naistoimittajien asemaa jääkiekossa. Tarkastelussa ovat myös kauden hyvin aloittaneet Winnipeg Jets ja Florida Panthers.

Kuudes Keskiympyrä-podcast nostaa valokeilaan naistoimittajat. Naistoimittajille kohdistettu palaute on varsin harvoin kytköksissä heidän ammattitaitoonsa. Heidän saamansa palaute on paljon stereotypisempaa kuin miehillä ja perustuu ammattitaidon kannalta merkityksettömiin seikkoihin kuten ulkonäköön. Naistoimittajien vähättelystä ja halventamisesta on lukuisia esimerkkejä, joista yksi on Abbey Mastraccon tarina.

Jaksossa suurennuslasin alla ovat maailman parhaan kiekkoliigan joukkueista Winnipeg Jets ja Florida Panthers. Winnipegissä murehditaan Sami Nikun tulevaisuutta Jetsissä. Jets on pelannut tuloksellisesti potentiaalinsa aallonharjalla, mutta seuraan kohdistuva mielenkiinto on laskenut Suomessa huomattavasti Patrik Laineen kauppaamisen myötä.

Keskeinen Jetsiä koskeva kysymys on, mihin muotoon joukkueen kärkiketjut muovautuvat kauden edetessä. Pelaako Jets kolmen huippusentterin taktiikalla, vai onko Paul Stastnyn tai Pierre-Luc Dubois'n lopullinen paikka laitahyökkääjän roolissa?

Myös Panthers on aloittanut kauden loistavasti ollen yksi NHL:n kuumimmista joukkueista. Seuran kasvot ja joukkueen kapteeni Aleksander Barkov on johtanut joukkojaan edestä mallikkaasti.

Suomalaistähti Barkov on joukkueensa toiseksi paras pistemies ja pelillinen kapellimestari. Viime kaudella kritisoitu päävalmentaja Joel Quenneville on saanut käskytettävänsä pelaamaan todella kovalla tasolla. Joukkueen pelaaminen on ehjän ja laadukkaan näköistä. Tilastotkin puoltavat panttereiden menevää alkusesonkia.

Jakson alussa kuullaan myös tuoreimmat uutiset Heikin uutisnurkassa.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle