Keskiympyrä-podcast: NHL vastaan muu maailma − ihmisoikeuskysymykset ja kilpailullisuuden puute varjoina Pekingin olympiakiekon yllä

MAAJOUKKUE, NHL / Podcast
Tulevien olympialaisten yllä leijuu edelleen suuria kysymysmerkkejä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Keskiympyrä-podcastin tuoreimmassa jaksossa kolmikko Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen keskittyy tulevien Pekingin olympialaisten ennakointiin. Asiaa lähestytään niin Kiinan ihmisoikeustilanteen kuin isäntämaan urheilullisen kilpailukyvynkin kautta.

Keskiympyrä-podcast korkataan tuttuun tapaan uutiskatsauksella, jossa käsittelyssä ovat muun muassa Leo Komarovin siirtyminen KHL:ään, Aleksander Barkovin loukkaantumistilanteen uusin käänne sekä Dion Phaneufin, Troy Brouwerin ja Brayden Coburnin päättyneet pelaajaurat.

Jakson pääaiheena kolmikko ennakoi tulevia talviolympialaisia. Ennen tulevia pelaajavalintoja koskevia jaksoja nyt käsillä oleva jakso lähestyy asiaa kolmesta eri tulokulmasta. Ensiksi kolmikko käsittelee NHL:n osallistumisen ajankohtaiset käänteet ja avoimet kysymykset sekä pohtii eurooppalaisten pelaajien asemaa NHL-pelaajien matkatessa kohti Pekingiä.

Toiseksi keskustelua syntyy Kiinan ihmisoikeustilanteesta ja sen vaikutuksesta olympiakisojen isännöintiin. Kolmanneksi ihmetystä ja suuria kysymysmerkkejä herättää Kiinan vielä auki oleva osallistuminen kisojen jääkiekkoturnaukseen, sillä kilpailukykyistä joukkuetta isäntämaa ei olympialaisiin marssita.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle