Keskiympyrä-podcast: Nähdäänkö NHL-pelaajia sittenkään olympialaisissa? Venäjä suvereeni B-lohkossa, Leijonat vahvoilla Ruotsia vastaan

MAAJOUKKUE, NHL / Podcast
Onko Jevgeni Malkin Venäjän olympiaurheilijoiden ykkössentteri Pekingissä?
Kuva © Getty Images
Aki-Petteri Pulkkinen ja Janne Kuikka ennakoivat Keskiympyrä-podcastissa olympialaisten B- ja C-lohkojen ennakkoasetelmia. B-lohkossa Venäjän olympiaurheilijat ovat omassa kastissaan, mutta lohkokakkosen paikasta käydään armoton taisto.

NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin talviolympialaisiin muuttuu päivä päivältä epävarmemmaksi. Viedäänkö jääkiekkofaneilta tikkari kädestä, mikäli NHL ilmoittaa olympialaisten kalkkiviivoilla vetäytyvänsä hartaasti odotetuista kekkereistä?

Podcastissa lähestytään asiaa kuitenkin optimistisesti ja se mentaliteetti edellä, että NHL pelaajat astelevat Pekingiin suuntaaviin lentokoneisiin.

Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue painii sentteriongelman kanssa. Huikeaa kautta Pohjois-Amerikassa pelaava venäläistaikuri Jevgeni Kuznetsov ei saa osallistua turnaukseen taannoisen huumekärynsä vuoksi.

Kuznetsovin takana venäläiskeskushyökkääjien suhteen käy kato. Jevgeni Malkin ei ole sama pelaaja kuin Pittsburgh Penguinsin kultavuosina, eikä Vladislav Nametsnikov ole osoittanut kykenevänsä tekemään vakituisesti tulosta NHL:ssä.

Ruotsin joukkueessa puolestaan on laajutta vaikka muille jakaa, mutta kirkkain tähtiosaaminen kalpenee esimerkiksi Suomeen verrattuna. Länsinaapurin suurin vahvuus onkin sen puolustus. Victor Hedman johtaa yhtä olympialaisten parhaista pakistoista kahden perättäisen Stanley Cupin kokemuksella.

Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Patrik Laine – suomalaisten NHL-tähtipelaajien nimilistaa voisi vielä jatkaa, mutta toimikoot edellä mainitut pelaajat varoittavana esimerkkinä muille maille leijonamiehistön vaarallisuudesta ja tulivoimaisuudesta. Suomen suurimmat kysymysmerkit kohdistuvat puolustukseen.

Paljon riippuu myös siitä, päätyykö Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen valitsemaan neljä vasen käsi alhaalla pelaavaa ja neljä oikea käsi alhaalla pelaavaa puolustajaa joukkueeseensa. Mikäli Jalonen haluaa pakkipareille vastakkaiset kätisyydet, hänen on turvauduttava eurooppalaisapuihin. Esimerkiksi NLA:ssa pelaava Sami Vatanen olisi mahdollinen täsmäase Leijonien ylivoimalle.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle