Keskiympyrä-podcast: Miksi Arizonassa ajetaan edelleen päin seinää?

NHL / Podcast
NHL:n uutisnurkkauksessa käsittelyssä fantastista kautta pelaava Ville Husso
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin Janne Kuikka ja Heikki Mannonen käyvät tuttuun tapaan läpi NHL:n ajankohtaiset uutiset. Erityishuomion keskusteluissa saa NHL:n tähdistöviikonloppu ja tapahtuman nykyinen arvo. Podcastin pääaihe on Arizona Coyotes.

Keskiympyrä-podcastin Janne Kuikka ja Heikki Mannonen tarjoavat kuulijoille jälleen aimoannoksen NHL:ää. 

Pittsburgh Penguinsin kahteen Stanley Cupiin johdattanut kaksikko Mario Lemieux ja Jaromir Jagr saavuttivat podcastin nauhoituspäivänä merkittäviä merkkipaaluja. Nykypäivän Penguins jahtaa tälläkin kaudella tosissaan isoa voittoa. Jeff Carter allekirjoitti jatkosopimuksen kahdelle seuraavalle kaudelle.

Keskiympyrä-podcast seuraa Penguinsin edesottamuksia NHL:n siirtoikkunan sulkeutuessa. Palaako esimerkiksi Marc-Andre Fleury Pennsylvaniaan? Asiasta keskustellaan siirtohuhuosiossa.

Vegas Golden Knights solmi kolme jatkosopimusta, joista merkittävin oli Brayden McNabbin. Yli 500 NHL-ottelun puolustaja on pelannut Vegasissa sen ensimmäisestä kaudesta lähtien. Kuopion tunnetuin ranskalainen Alexandre Texier saavuttaa pian Vancouver Canucksin Antoine Rousselin Ranskan kaikkien aikojen NHL-pistetilastossa. Columbuksen taiturimainen Texier on sivussa noin kuukauden verran.

Evander Kane palasi NHL:ään Edmonton Oilersin paita päällään. Kane iski heti avausottelussaan maalin. Pelipaikka on löytymässä Connor McDavidin ja Kailer Yamamoton ketjusta. Haasteellisista lähtökohdista Edmontoniin siirtynyt Kane on edelleen kiistatta NHL-tasoinen laitahyökkääjä. Pelaajan sopimus loppuu tähän kauteen, jonka jälkeen hänestä tulee vapaa agentti.

Kuikka ja Mannonen käsittelevät seuraavaksi viikon uutisnurkkauksessa Pat Verbeekin mahdollista siirtymistä Anaheim Ducksin tulevaksi toimitusjohtajaksi, jota tukee usea luotettu lähde. Kuluneen viikon aikana Sergei Zubovin ja Henrik Lundqvistin paidat nostettiin myös Starsin ja Rangersin hallien kattoon. Onko kumpikaan kuitenkaan tuleva Hockey Hall of Famen jäsen? Tästä herää paljon keskustelua.

Ville Husso pelaa St.Louis Bluesissa upeaa läpimurtokautta. Kuikka ja Mannonen pohtivat helsinkiläiselle hyvää tulevaisuutta NHL:ssä. Husson sopimus loppuu tähän kauteen ja Bluesissa nuori Joel Hofer tekee tuloaan NHL:ään. 

Chicago Blackhawksin pääomistaja Rocky Wirtzin erikoiset liikkeet liittyen Kyle Beachin tapaukseen johdattelevat uutisnurkan kohti loppua. Viimeisenä aiheena käsitellään lauantaina pelattavaa NHL:n tähdistöviikonloppua. Mikä on tapahtuman nykyinen arvo lajille? Miksi niin monelle tähtipelaajalle on tullut esteitä osallistua tapahtumaan?

Voisiko viikko vapaata olla perheelliselle jääkiekkoilijalle kuitenkin parempi vaihtoehto kuin nykymuotoinen All-Star tapahtuma? Kuikka ja Mannonen avaavat asiaa kuulijoille ja muistelevat Owen Nolanin ja Sami Kapasen kautta vanhoja hyviä aikoja.

Jakson pääpuheenaihe käsittelee Arizona Coyotesin tilannetta. Joukkue tarvitsee uuden arenan kaudelle 2022−2023, sillä Glendalen kaupunki on päättänyt sopimuksensa Gila River Arenan kanssa. Coyotesin toimitusjohtaja Bill Armstrong yrittää löytää väliaikaista ratkaisua, ennen mahdollisen uuden hallin rakennusta.

Tiettävästi paikallisen yliopiston tilat ovat tällä hetkellä mieleisin vaihtoehto. Yliopiston hallin kapasiteetti on vain 5000. Onko joukkueen järkevää jatkaa toimintaansa Arizonassa vai tulisiko harkita muuttoa esimerkiksi Quebeciin?

Kuikka ja Mannonen avaavat myös joukkueen edesottamuksia, muistelevat menneitä ja rakentavat uudelleenrakennusta. Onko Phil Kessel myynnissä, entä mikä olisi Jakob Chychrunin arvo? Miksi Matias Maccelli on edelleen AHL-joukkue Tucson Roadrunnersin riveissä? 

Keskiympyrä-Podcast palaa asiaan jälleen ensi viikolla.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle