Keskiympyrä-podcast: "Mihin tarvitaan faktaa, kun on fiilistä?" Vieraana data-analyytikko Miika Arponen

NHL / Podcast
Miika Arponen tuntee datan kuin omat taskunsa.
Kuva © Mika Kylmäniemi
Keskiympyrä-podcastin tuoreimmassa jaksossa kuullaan paljon asiaa jääkiekkodatasta, kun Janne Kuikan ja Aki-Petteri Pulkkisen vieraaksi saapui jääkiekkoanalyytikko Miika Arponen.

Miika Arponen valistaa kuuntelijoita ja juontajakaksikkoa jääkiekkodatan hienoudesta tuoreimmassa Keskiympyrä-podcastin jaksossa. Arponen on analytiikan ammattilainen, joka työskentelee nykyään Porin Ässissä.

Jaksossa keskustellaan muun muassa käynnissä olevista NHL:n pudotuspeleistä ja siitä, kuinka edistyneet tilastot syntyvät. Jakson aikana keskustellaan muun muassa siitä, mikä on data-asiantuntija Arposen ensisijainen tilasto hänen tehdessään pelaajarekrytointeja.

Kuinka jääkiekkotilastot syntyvät, ja mihin niitä käytetään? Onko niistä hyötyä tavalliselle kiekkokuluttajalle? Jaksossa avataan myös keskustelu siitä, onko Aleksander Barkov parempi pelaaja kuin Mikko Rantanen.

Jos haluat kuulla maaliodottaman tai GAR-tilaston hienouksista ja taustoista, ota Arposen vierailu kuunteluun.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle