Keskiympyrä-podcast: Metropolien divisioonan kausiennakko − Patrik Laine on osa NHL:n uutta pelättyä voimaduoa, mutta se ei kanna Blue Jacketsia tarpeeksi

NHL / Podcast
Jesperi Kotkaniemeltä odotetaan Hurricanesissa vielä nähtyä enemmän.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin kausiennakkosarja saa päätöksensä, kun käsittelyssä on Metropolien divisioona. Janne Kuikka ja Eemeli Aho tarkastelevat joukkueiden voimasuhteita, mielenkiintoisimpia pelaajasiirtoja ja suomalaispelaajien tilanteita omissa joukkueissaan.

Tulevan NHL-kauden ennakointi on edennyt viimeiseen jaksoonsa, kun vuoronsa Keskiympyrä-podcastin neljän jakson ennakkosarjassa vuorossa on tasoltaan taantunut Metropolien divisioona. Kauden alla divisioonan selviksi ennakkosuosikeiksi podcast-duo Janne Kuikka ja Eemeli Aho arvioivat Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin.

Kauteen lähdettäessä divisioonan kahden kärki, aivan kuten kaksi jumbosijaa, vaikuttavat varsin selviltä. Terävimmän kärjen ja tylsimmän pohjan väliin mahtuu kuitenkin hyvin tasainen ja omien ongelmiensa kanssa kamppailevia joukkueita. Loukkaantumisista kärsivä, ikääntyvä Washington Capitals lähtee kauteen ilman Nicklas Bäckströmiä ja Tom Wilsonia.

Divisioonan keskivaiheilla suurin mielenkiinto kohdistuu ehdottomasti Columbus Blue Jacketsiin. Tuoko Johnny Gaudreau viimein toivottua vakautta myös Patrik Laineen peliin, ja onko joukkueen puolustus valmis uuden kauden haasteisiin? 

New York Islanders lähtee kauteen käytännössä muuttumattomalla joukkueella, ja tässä kaksikkomme näkee paitsi mahdollisuuden, myös vaaran. Divisioonan hännille kaksikko jättää yksiselitteisen selvästi täysin keskeneräiset New Jersey Devils ja Philadelphia Flyers -projektit.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Laineen lisäksi myös Kaapo Kakon otteisiin Rangersissa sekä hyvin ailahtelevien otteiden Kasperi Kapaseen. Suomalaisten täydentämä Carolina Hurricanes herättää ihastusta mutta myös huolta. Pysyykö Antti Raanta ehjänä? Onko tämä vihdoin Jesperi Kotkaniemen seuraava askel ja nähdäänkö Sebastian AhoTeuvo Teräväinen tutkapari jälleen kylvämässä kauhua?

Itse NHL-kausi alkaa 7. ja 8. lokakuuta, kun sarja tekee paluun Euroopan kaukaloihin. Nashville Predators ja San Jose Sharks pelaavat kahdesti toisiaan vastaan Prahassa järjestettävässä Global Series -tapahtumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle