Keskiympyrä-podcast: Keskisen divisioonan kausiennakko – Miro Heiskasella on mahdollisuus elämänsä kauteen

NHL / Podcast
Miro Heiskanen lähtee kauteen ensimmäistä kertaa urallaan selvänä joukkueensa ykköspakkina.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin kausiennakkosarja saa jatkoa, kun perkuulaudalle asetetaan suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen Keskinen divisioona. Eemeli Aho ja Janne Kuikka arvioivat joukkueiden voimasuhteita, mielenkiintoisimpia pelaajasiirtoja ja suomalaispelaajien tilanteita omissa joukkueissaan.

Tulevan NHL-kauden ennakointi etenee, kun vuoronsa Keskiympyrä-podcastin neljän jakson mittaisessa ennakkosarjassa saa Keskinen divisioona. Ennakko-odotuksissa Läntisestä konferenssista tasokkaamman ja tasaisemman divisioonan ennakkosuosiksi podcast-kaksikko Eemeli Aho ja Janne Kuikka nostavat hallitsevan Stanley Cup -voittajan Colorado Avalanchen.

Minkäänlaiseen "mestaruuskrapulaan" Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen Avalanchella ei ole varaa, sillä divisioonassa pudotuspelipaikoista taistelee jopa neljä muuta joukkuetta. Kovina haastajina Avalanchea jahtaamaan lähtevät suomalaisittain erittäin mielenkiintoiset Dallas Stars ja Nashville Predators.

Lusikkansa samaan soppaan laittavat varmasti myös St. Louis Blues ja Minnesota Wild. Divisioonan jumbosijoituksista mittelevät puolestaan sekavassa tilassa olevat Winnipeg Jets, Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes.

Suomalaispelaajista isoimmassa valokeilassa on herkullisista asetelmista kauteen lähtevä Miro Heiskanen. John Klingbergin siirryttyä Anaheim Ducksiin Heiskanen on ensimmäistä kertaa urallaan Starsin selvä ykköspuolustaja myös ylivoima-ajassa mitaten.

Starsin, Avalanchen ja Nashvillen suomalaispelaajien lisäksi ansaitsemansa huomion saavat muutkin divisioonan suomalaiset aina Niko Mikkolasta Matias Maccelliin ja Saku Mäenalaseen.

Kausiennakot jatkuvat Atlantin divisioonan osalta perjantaina 30. syyskuuta ja Metropolien divisioonan osalta tiistaina 4. lokakuuta. Itse NHL-kausi alkaa 7. ja 8. lokakuuta, kun sarja tekee paluun Euroopan kaukaloihin. Nashville Predators ja San Jose Sharks pelaavat kahdesti toisiaan vastaan Prahassa järjestettävässä Global Series -tapahtumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle