Keskiympyrä-podcast: Hyvin palkattujen puolustajien nimilista kasvaa − Voittamaan tottunut Golden Knights tuskailee nyt monien haasteiden kanssa

NHL / Podcast
Mark Stone (vas.) on pelannut alkukaudella vain kaksi ottelua loukkaantumisten takia.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin uusin jakso paneutuu NHL:n tuoreisiin sopimusuutisiin ja alkukauden positiivisiin ja negatiivisiin yllättäjäjoukkueisiin.

Runko- ja tähtipuolustajien arvo on kohonnut NHL:ssä viime vuosina. Pitkiä jatkosopimuksia onkin solmittu aivan hiljattain kolmessa NHL-joukkueessa. Vegas Golden Knights ja Zach Whitecloud sopivat kuuden vuoden jatkosta, Toronto Maple Leafsin ja Morgan Riellyn yhteistyö jatkuu kahdeksan kauden ajan. New York Rangers puolestaan kiinnitti Adam Foxin seitsemäksi kaudeksi.

Whitecloudin edustama Golden Knights on aloittanut kautensa vaisusti. Yhdeksästä ottelustaan se on voittanut neljä. Neljästä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kolme, mutta sitä edelsi neljä tappiollista ottelua. Las Vegasissa painitaan myös ikävän loukkaantumissuman keskellä: sairasosastolla ovat muun muassa tähtihyökkääjät Mark Stone, Max Pacioretty ja William Karlsson.

Calgary Flames on puolestaan ollut alkukauden miellyttävimpiä yllätyksiä. Viime kausina alisuorittanut joukkue keikkuu Läntisen konferenssin kärkipäässä. Flamesin lennon takana häärii etenkin joukkueen tiivis puolustuspelaaminen höystettynä tulikuumalla maalivahdilla Jacob Markströmillä.

Toinen upeasti kauden avannut joukkue on kaikki lokakuun kahdeksan otteluaan voittanut Carolina Hurricanes. Hurrikaanipaidat ovat toistaiseksi sarjan ainoa tappioton joukkue. Myös Hurricanesin menestyksen taustalla häärii toimiva maalivahtipeli, joskin myös hyökkäyksessä on saatu tehoja irti laajalla rintamalla.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle