Keskiympyrä-podcast: Historiallisia merkkipaaluja, pitkiä suomalaissopimuksia ja oodi Mikko Koivulle

NHL / Podcast
Mikko Koivun numero 9 on Minnesota Wildin seurahistorian ensimmäinen jäädytetty pelinumero.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin uusimmassa jaksossa Janne Kuikka, Heikki Mannonen ja Aki-Petteri Pulkkinen niputtavat jälleen yhteen NHL:n tuoreimmat uutiset ja muistelevat Mikko Koivun uraa.

Tuore Keskiympyrä-jakso alkaa tuttuun tapaan historiakatsauksella. Janne Kuikka nostaa esiin mielenkiintoista historiaa aiheina Montréalin NHL-seurat ja Martin Brodeurin eräs NHL-ennätys. Mutta tiedätkö, kuka yhdysvaltalaissyntynyt NHL-pelaaja rikkoi ensimmäisenä 400 maalin rajan NHL:ssä?

Jakson pääosiossa podcast-kolmikko istahtaa alas ja muistelee Mikko Koivun uraa. Onko maahamme tulossa enää koskaan koivujen kaltaisia kapteeneja? Mikä on Mikko Koivun perintö suomalaiselle jääkiekolle?

Uutisnurkkauksen ajankohtainen katsanto on poikkeuksellisen laajamittainen. NHL-maailmassa on tapahtunut viikon sisällä paljon. Staalin veljeksistä kolme on nyt rikkonut tuhannen NHL-ottelun rajan. Ericillä on 1293 ottelua, Jordanilla 1070 ja Marcilla nyt myös tuhat. Neljännellä veljeksellä, Jared Staalilla on vyöllään kaksi NHL-ottelua.

NHL-viikkoon mahtuu monta merkkipaalua. Heikki Mannonen nostaa esille esimerkiksi Patrick Kanen NHL-uran 1154. pisteen, mikä nosti hänet Chicago Blackhawksin kaikkien aikojen pistetilaston toiseksi. Hänen edellään on enää NHL-legenda Stan Mikita.

Siirtomarkkinoilla on myös tapahtunut, kun Anaheim Ducksin monivuotinen runkopuolustaja Josh Manson siirtyi Colorado Avalancheen. Aki-Petteri Pulkkinen nostaa esille, että Avalanche teki erään toisenkin siirron. Seuran kapteeni Gabriel Landeskog joutuu leikkaukseen. Tapaus herättää kolmikon kesken keskustelua viitaten palkkakattoon.

Auston Matthews löi viime viikonlopun Heritage-ottelussa Buffalo Sabresin Rasmus Dahlinia poikittaisella mailalla päähän. Raukkamainen teko ja lievä tuomio saavat Keskiympyrä-podcastissa kovaa palautetta.

Suomalaisista Rasmus Ristolainen solmi viiden vuoden jatkosopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa ja Jesperi Kotkaniemen peräti kahdeksan vuoden jatkosopimusta Carolina Hurricanesin kanssa pidetään melko varmana tietona.

Kolmikkomme käy läpi vielä Vegas Golden Knightsin tilannetta. Joukkue on nauhoitushetkellä peräti viiden ottelun tappioputkessa. Las Vegasin joukkueelle se on ennätys. Putoaako joukkue peräti kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle? Sekin olisi seuraennätys. Joukkueen tähtihyökkääjä Jack Eichel palasi viikonloppuna Buffaloon.

Mikäli pidät kuulemastasi, voit äänestää meitä, Keskiympyrä-podcastia, vuoden podcastiksi ja vuoden podcastaajiksi Audiolandin äänestyksessä. Äänestysaikaa on 20.3. asti. Äänestä meitä tästä linkistä

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle