Keskiympyrä-podcast: Blackhawks kohtasi viimein menneisyytensä − seksuaalista ahdistelijaa suojelleen perinteikkään seuran toimintakulttuuri vaatii täydellisen uudistuksen

NHL / Podcast
Chicago Blackhawksin ympärillä kuohuu.
Kuva © Getty Images

2010-luvulla kolmesti Stanley Cup -mestaruuden valloittanut Chicago Blackhawks kyntää syvällä. Organisaation tämän hetken tekemistä varjostaa vuoden 2010 mestaruusjoukkueesta paljastunut kohu. Joukkueen tuolloinen videovalmentaja Brad Aldrich kohdisti seksuaalista häirintää kahteen joukkueen pelaajaan.

Blackhawksin GM Stan Bowman jätti tehtävänsä tiistaina. Blackhawksin mestaruusjoukkueen päävalmentaja Joel Quenneville ja entinen apulais-GM Kevin Cheveldayoff käyvät puolestaan kahdenkeskiset keskustelut NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa.

Blackhawksin alkukausi on ollut kaukalossakin kammottava. Perinteikäs ja isoja hankintoja kesällä tehnyt joukkue on aloittanut kauden kuudella perättäisellä tappiolla. Chicagolaisjoukkue on päästänyt avausmaalin jokaisessa ottelussaan eikä ole ollut vielä kertaakaan johtoasemassa.

Jakson alussa kuullaan myös perinteeksi muodostunut uutiskeskustelu.

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä – ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Blackhawks-skandaali

Jääkiekkomaailmaa ravistuttanut Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on johtanut syytteisiin, eroamisiin ja Stanley Cup -pokaalin muokkaamiseen. Entisen videovalmentaja Brad Aldrichin toimista tiesivät monet organisaation sisällä, mutta asiasta vaiettiin ja uhrina esiin tullut Kyle Beach jäi ilman tukea.

Uutinen
Useita henkilöitä hyväksikäyttäneen Brad Aldrichin nimi on poistettu Stanley Cupista
3.11.2021 21:58
Chicago Blackhawksin entisen videovalmentajan Brad Aldrichin nimi on ruksittu pois Stanley Cupista.
Artikkeli
Näin Blackhawksin ahdisteluskandaali on edennyt – monta kuukautta kehittynyt saaga kulminoitui kyyneliin ja irtisanoutumisiin
3.11.2021 16:18
Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ylittänyt uutiskynnyksen useamman kerran kuluneiden kuukausien aikana. Jatkoaika kokosi kattavan uutisseurantansa asian tiimoilta yhteen.
Kolumni
Gary Bettmanin on aika siirtyä eläkkeelle – sen osoittaa ahdisteluskandaalin kömpelö käsittely
3.11.2021 7:00
Ahdisteluskandaalin uhreista piittaamaton kommentointi asettaa Gary Bettmanin tulevaisuuden NHL:n ylimpänä johtajana kysymysmerkkien alle.

Lue myös