Keskiympyrä-podcast: Atlantin divisioonan kausiennakko – Aleksander Barkovin on pudotuspeleissä osoitettava olevansa voittava kapteeni

NHL / Podcast
Aleksander Barkov lähtee jo viidenteen kauteensa Florida Panthersin kapteenina.
Kuva © Petri Saarelainen / www.petrisaarelainen.com
Keskiympyrä-podcastin kausiennakkosarja saa jatkoa, kun käsittelyssä on Atlantin divisioona. Janne Kuikka ja Eemeli Aho arvioivat joukkueiden voimasuhteita, mielenkiintoisimpia pelaajasiirtoja ja suomalaispelaajien tilanteita omissa joukkueissaan.

Tulevan NHL-kauden ennakointi ylittää puolivälinsä, kun vuoronsa Keskiympyrä-podcastin neljän jakson mittaisessa ennakkosarjassa saa äärimmäisen tasainen ja kovatasoinen Atlantin divisioona. Kauden alla divisioonan ennakkosuosikeiksi podcast-kaksikko Janne Kuikka ja Eemeli Aho nostavat Toronto Maple Leafsin ja Florida Panthersin.

Divisioonan voittoon on mahdollisuutensa myös viime vuosien dynastiajoukkueella, Tampa Bay Lightningilla. Myös Boston Bruins on varteenotettava menestyjäjoukkue yhdessä yllätysvalmiiden Detroit Red Wingsin ja Ottawa Senatorsin kanssa. Kahden viimeisimmän pudotuspelipaikkaan vaaditaan kuitenkin todellista yllätystä.

Divisioonan peränpitäjiksi Keskiympyrä-podcast tuomitsee hiljalleen uudelleenrakennuksen kanssa edistyvän Buffalo Sabresin ja viime kaudella romahtaneen Montréal Canadiensin.

Suomalaispelaajia Atlantin divisioonassa on useita. Eniten puhetta herättävät Panthersin suomalaiset, etenkin joukkueen kapteeni Aleksander Barkov ja hänen tilanteensa seuran keulakuvana. Sabresin, Senatorsin ja Canadiensin "härmäläisten" lisäksi ansaitun osansa huomiosta saa myös Red Wingsiin hankittu suomalaiskolmikko: Ville Husso, Jussi Olkinuora ja Olli Määttä.

Päätöksensä Keskiympyrä-podcastin kausiennakkosarja saa tiistaina 4. lokakuuta, kun perkuulaudalle pääsee Metropolien divisioona. Itse NHL-kausi alkaa 7. ja 8. lokakuuta, kun sarja tekee paluun Euroopan kaukaloihin. Nashville Predators ja San Jose Sharks pelaavat kahdesti toisiaan vastaan Prahassa järjestettävässä Global Series -tapahtumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle