Keskiympyrä: Sidney Crosbyn siirtospekulaatiot ovat haihattelua – Matthewsin ennätystahti uhkaa jo Selännettä

NHL / Podcast
Jaromir Jagrin juhlallisuuksista viikonloppina nauttinut Sidney Crosby nostettiin Kimanttia-podcastissa siirtospekulaatioihin.
Kuva © Joe Sargent / NHLI via Getty Images
Keskiympyrä-podcast valloittaa jälleen ajankohtaisella katsauksella NHL:ään, kun kauden 24. jaksossa käsitellään aiheita aina Auston Matthewsista ulkoilmaotteluihin ja Sidney Crosbyn ympärillä pyöriviin siirtospekulaatioihin. Itsestäänselvää on myös, että NHL-podcastissa käsitellään rallia ja kerrotaan parhaiden katselupaikkojen edellytykset.

Keskiympyrän kauden 24. jaksossa podcastin vakioäänet Antti Nikulin ja Eemeli Aho saavat seuraa Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Aki-Petteri Pulkkisesta, joka ollaan totuttu kuulemaan Keskiympyrässä jo aiemmilla kausilla.

Jakson alussa huomion varastaa Auston Matthewsin maalitahti, ja jaksossa annetaan tuomio siihen, tuleeko Matthews rikkomaan Teemu Selänteen 76 maalin "haamurajan". Selänteen tulokaskauden 1992–93 maalimäärä on viimeisin 70 maalin ylitys NHL:n historiassa, jolloin suomalaislegendan kanssa samaan lukemaan päätyi myös Alexander Mogilny.

NHL:n maalitilastoa suvereenisti johtava Matthews on tässä vaiheessa kautta tehnyt jo kuusi hattutemppua, ja liisi jakson tekohetkellä tarkalleen 77 maalin tahdissa.

Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen Kimanttia-podcastin tuoreimmassa epistolassa nostettiin esille kuuma siirtospekulaatio, jossa Mäkinen maalaili maisemaan kuvan Sidney Crosbyn siirtymisestä Colorado Avalancheen. Keskiympyrän kolmikko reagoi tähän, ja ampuu kylmästi alas Mäkisen "hot take" -tyyppisen noston.

New Yorkissa pelattiin viime viikonloppuna kaksi ulkoilmaottelua, kun Flyers ja Devils sekä Rangers ja Islanders kohtasivat toisensa New Jerseyn MetLife Stadiumilla. Paikan päällä otteluja seurasi yhteensä yli 150 tuhatta katsojaa, ja Rangersin ja Islandersin välinen ottelu keräsi TV-vastaanottimien ääreen yli 1,6 miljoonaa katsojaa Yhdysvalloissa. Ottelu oli maan katsotuin NHL-ottelu kolmeen vuoteen.

Jaksossa ei varsinaisesti pääaihetta ole, vaan keskustelu pyörii ajankohtaisasioiden ympärillä. NHL:n plus-miinustilastoon tehdään pikakatsaus, ja NHL:n paluu Suomeen ensi syksynä innostaa. Ensi vuoden Global Series -otteluissa Stars ja Panthers pelaavat Tampereella, ja Sabres sekä Devils kohtaavat toisensa Prahassa.

Jakson alkupuolella Pulkkinen kertoo työstään Ilta-Sanomien urheilutoimituksessa ja siitä keskustelu kääntyy ralliin, jonka ympärillä Aho on pyörinyt lähes ammattikatsojan roolissa nuoresta saakka. Vinkit parhaisiin rallipolkujen katselupaikkoihin löydätkin itsestäänselvästi Jatkoajan NHL-podcastista.

Keskiympyrän 24. jakson koko sisältö:

Alkusanat ja ralliradio (00:12)
***

NHL-uutiset ja viikon kohokohdat:

Matthewsin maali- ja ennätystalkoot (06:44)
Pikakatsaus plus-miinustilaston kärkeen (11:56)
Blue Jackets ja Penguins vaihtokaupoilla (14:09)
Hodgsonin sykähdyttävä paluu ammattilaiskaukaloihin (15:29)
Andersenin ja Landeskogin paluut lähestyvät (19:54)
Onko Crosby Avalancheen joutavaa haihattelua? (24:03)
Cheliosin numero jäädytetään (27:37)
Jagrin paidanjäädytysseremoniat (28:20)
New Yorkin ulkoilmaottelut olivat menestys (31:50)
Blue Jackets isännöi Red Wingsia ulkoilmaottelussa vuoden päästä (34:48)
Muistoihin painuneet NHL:n ulkoilmaottelut (38:11)
Panthers ja Stars Tampereelle marraskuussa (43:40)
Sabres vastaan Devils – tulevan NHL-kauden avaus Prahassa (43:58)
Tähdistöottelut jatkuvat vuosina 2026 ja 2027 (45:30)

***

Suomalaishuomiot:

Kallionkielen NHL-sopimus purettiin (47:30)
Fanit toivovat – Sami Välimäki Maple Leafsiin? (50:32)
Kaskisuolle pysyvä AHL-sopimus (53:15)
***

Väittämät:

Crosby siirtyy toiseen seuraan? (54:15)
Matthews rikkoo Selänteen maaliennätyksen? (54:47)
Edmonton hankkii kärkiketjujen hyökkääjän (55:21)
***

Viikon tähdistö (56:36)

***

Ottelunostot (1:02:10)

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 23.2.2024.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 1. maaliskuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle