Keskiympyrä: Panthers on matkalla finaaliin – Eikö Torontossa koskaan opita?

NHL, Muut Sarjat / Podcast
Aleksander Barkov ja William Nylander pelaavat molemmat vahvaa kautta.
Kuva © Getty Images
Keskiympyrä-podcastin kauden 18. jakso hämmästelee Maple Leafsin rahankäyttöä ja Gauthierin ratkaisua. Toronto on keskusteluissa myös tähdistöottelun kautta. Näiden aiheiden ohella jakso käy pikaisesti AHL:n puolella sekä ennustaa tulevaa Stanley Cup -finaaliparia.

Keskiympyrä-podcastin 18. jaksossa perataan kulunutta NHL-viikkoa merkittävimpien uutisten kautta. William Nylanderin jättisopimus ja Cutter Gauthierin siirto ovat puhuttaneet jääkiekkopiireissä. Näistä ja muista aiheista ovat keskustelemassa Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. NHL-aiheiden lomassa juontajat tekevät pikaisen piipahduksen AHL:n puolelle.

Toronto on ollut esillä NHL-keskusteluissa kahdesta eri syystä. Kaupungissa pelattavan tähdistöottelun ensimmäiset pelaajavalinnat tulivat julki. Suomalaisista kutsun tapahtumaan sai toistaiseksi vain hirmuvireessä oleva Sebastian Aho. Tapahtuman mielenkiintoa lisää uudistettu taitokilpailu, joka kerää kiitosta juontajilta.

Samaisen kaupungin NHL-joukkueen tekemiset taas aiheuttavat kummastusta. Nylanderin saama kaikkien aikojen rahakkain Maple Leafs -sopimus pahentaa vain entisestään seuran hankalaa palkkakattotilannetta. Juontajakaksikko yrittää epätoivoisesti keksiä tapaa, jolla Maple Leafs voisi vahvistua.

Nylanderin sopimuksen ohella NHL-väkeä kohahdutti Gauthierin siirto Flyersista Ducksiin. Yhdysvaltalainen, tuore nuorten maailmanmestari ilmoitti, ettei suostu pelaamaan hänet varanneessa Philadelphia Flyersissa. Täysin ennenkuulumatonta tällainen käytös ei ole, mutta juontajissa se herättää silti pientä huolta.

NHL:n tapaan AHL julkisti oman tähdistöottelunsa joukkueet. AHL:n tapahtumaan suomalaisväriä tuovat vahvaa kautta pelaavat Samu Tuomaala, Joel Blomqvist ja Brad Lambert. Kolmikon tilastot ovat kelpo luettavaa, eikä alkukausi ole sujunut hullummin muutamalla muullakaan suomalaispelurilla.

Jakson päätteeksi juontajat antavat tämän hetken näkemyksensä tulevasta Stanley Cup -finaaliparista. Idästä Panthers on molempien papereissa uusimassa finaalipaikkansa, mutta lännestä finaaliin tarjotaan eri joukkueita.

Keskiympyrän 18. jakson sisältö:

Alkusanat (00.12)

***

NHL-uutiset ja huomiot:

Heiskasen loukkaantuminen, Wallstedtin synkkä NHL-startti (02.44)
Nyt sattui Bedardia leukaan (04.59)
Tähdistöottelun konseptista asteen kiinnostavampi kaikille (06.03)
McDavid ei ole NHL:n nopein luistelija (07.56)
Oilersin ja Jetsin ennätyksellisten voittoputkien salat (10.35)
Hellebuyck ja muut maaliodottamaa uhmaavat vahdit (14.07)
Äänestyksellä lisää suomalaisia tai ensikertalaisia tähdistöotteluun? (16.39)
Torontosta ei mitään uutta – Nylanderille jättisopimus ja sormet ristiin (19.15)
Gauthier antoi Flyersille pakit tai ainakin pakin (25.22)
Pääkopat kuntoon – NHLPA:n uusi koulutusohjelma pelaajille (32.23)

***

AHL-tilastokatsaus:

AHL ja seuraamisen vaikeus (36.57)
Suomalaisten tähdistö: Tuomaala, Blomqvist ja Lambert (37.50)
Muut suomalaisnostot: Räty, Kemell, Koivula, Järventie, Niemelä (41.14)

***

Nopeat väittämät:

Reinhartista maalikuningas? (43.46)
Bedardin Calder peruttu? (44.26)

Jets vie runkosarjan? (45.06)
Pelaako Perry vielä tällä kaudella NHL:ssä? (47.15)

***

Finaalipari uunista ulos (48.11)

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 12.1.2024.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 19. tammikuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle