Keskiympyrä: Mikael Granlund pelaa itselleen pitkää kevättä − Onko Mike Sullivanin aika Pittsburghissa ohi?

NHL / Podcast
Mikael Granlundin vahvat otteet herättävät varmasti muiden seurojen kiinnostuksen.
Kuva © Bruce Bennett
Keskiympyrän kauden 14. jaksossa annetaan kunniaa Mikael Granlundille, joka on omakätisesti nostanut San Jose Sharksin voittojen tielle. Sen seurauksena Granlundin arvo kevään siirtohulinoihin kasvaa, ja hänet tullaan kauppaamaan muualle. Jaksossa valitaan Granlundille sopiva joukkue, sekä pohditaan Pittsburgh Penguinsin, Ottawa Senatorsin ja Carolina Hurricanesin alavirettä.

Keskiympyrä-podcastin 14. jaksossa käsittelee menneen NHL-viikon puhuttaneet uutiset ja keskittyy kolmen alisuorittaneen joukkueen tilanteeseen. Äänessä ovat Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Suomalaisittain mielenkiintoisimmat nimet menneellä viikolla olivat Mikael Granlund ja Tuukka Rask. Granlund on takonut komeat yhdeksän tehopistettä neljään edelliseen otteluun, kun taas kaksi vuotta eläkkeellä ollut Rask puki Boston Bruinsin univormun ylleen ja toimi hätävaramaalivahtina ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Legendan paluusta pelikentille kiekkofanien on silti turha haaveilla, vaikka ikää Raskilla onkin vasta 36 vuotta.

Heikosti kauden alottaneen Pittsburgh Penguinsin maalivahti Tristan Jarry teki viikko sitten maalin ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan, mikä varasti otsikot. Jarryn komea maali nostatti myös kevyttä keskustelua maalivahtien mailapelaamisesta.

Joukkueista Carolina Hurricanes, Ottawa Senators ja Penguins joutuvat kaksikon hampaisiin vaikeiden viime aikojen takia.

Lisäksi jaksossa vastataan polttaviin NHL-väittämiin, arvioidaan Patrick Kanen debyyttiä Red Wingsissä ja valitaan viikon kolme tähteä.

Keskiympyrän 14. jakson sisältö:

Alkupuheet (00:12)
***
Viikon uutiset ja kohokohdat:
Tristan Jarryn maali ja maalivahtien mailapelaaminen (02:05)
Tuukka Raskin paluu (08:10)
Patrick Kanen debyytti sirkusmatsissa Sharksia vastaan (11:30)
***
Onko Mike Sullivanin aika Penguinsissa ohi? (19:20)
Senators korjaa peliään väärin lääkkein (29:40)
Hurricanesin tutut ongelmat, pelastaako Juuse Saros? (33:39)
***
Viikon väittämät ja Granlundin tuleva joukkue 42:08

Väittämät listattuna:
- Los Angeles Kings pelaa finaaleissa
- Aleksander Barkov kuuluu/ei kuulu NHL:n top 5 pelaajiin
- Tuukka Rask pystyisi vielä pelaamaan NHL:ssä
- Nikita Kutšerov on NHL:n paras pelaaja juuri nyt
- Länsi on noussut Itää kovemmaksi
- Carolina Hurricanes on bust

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 8.12.2023.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 15. joulukuuta, jolloin paketoidaan seuraava NHL-viikko yllättävine käänteineen.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle