Jatkoajan Talousmaisterit: TPS ja JYP polttivat miljoonia, käänne parempaan haussa

LIIGA / Podcast
Länsirannikon seurojen TPS:n ja Lukon talous näyttää pahasti miinusta.
Kuva © Timo Savela
Jatkoajan Talousmaisterit käyvät uuden kauden alla läpi kaikkien Liiga-seurojen viime kauden taloudelliset tulokset. Syksyn neljännessä jaksossa tarkempaan syyniin joutuvat viime kauden tappion tekijät.

Viime kausi oli taloudellisessa mielessä erittäin positiivinen liigaseuroille. Pääosa seuroista teki positiivisen tuloksen ja myös yllättäjiä nähtiin. Myös pidemmän aikaa taloudellisessa kurimuksessa olleet seurat ovat onnistuneet nousemaan positiiviselle puolelle ja Liigan jättiläisillä kulkee lujaa. Kuitenkin seurojen joukosta löytyy myös tappioiden tekijöitä ja suurina yllätyksinä näitä tappioiden tekijöitä ei voi pitää.

Kaksi kolmesta tappioiden tekijöistä tulee länsirannikolta, kun sekä TPS, että Rauman Lukko kuuluvat tähän kategoriaan. Seurojen rahoitus on viime vuosina pääasiassa tullut ulkopuolisilta rahoittajilta, TPS:n tapauksessa ökyrikkailta omistajiltaan ja Lukolla konserniavustuksilla. Onko tämä tilanne kuitenkaan kestävä? 

Kolmas tappioiden tekijä on Keski-Suomen ylpeys JYP, jonka tulos jäi vain lievästi miinukselle, mutta taloudellisesti seura joutui tekemään ison alaskirjauksen. Mitä tämä alaskirjaus tarkoittaa ja miltä Jyväskylän tilanne tulevaisuuden suhteen vaikuttaa?

Tuttu Talousmaisterit kaksikko, Liigan toimituspäällikkö Tero Rantalainen sekä talousasiantuntija Matti Liljaniemi ottavat kantaa näihin kysymyksiin. 

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Kaikki Jatkoajan Talousmaistereiden toisen kauden jaksot:

Kaikki Jatkoajan Talousmaistereiden ensimmäisen kauden jaksot:

» Lähetä palautetta toimitukselle