Jatkoajan Talousmaisterit: SaiPa ja Pelicans kuuluvat Liigan taloudelliseen duunariosastoon: "Elämä kulkee palkkakuitista palkkakuittiin"

LIIGA / Podcast
SaiPa ja Pelicans kuuluvat taloudellisesti katsottuna Liigan keskipalkkiin.
Kuva © Topi Lainio

Liiga on taloudellisesti jaettavissa kolmeen eri kastiin viime kauden tuloksien perusteella. Kärkiseurat ovat kasvattaneet talouttaan pitkäjänteisesti sekä tuloksekkaasti. Levein joukko löytyy keskikastista, jossa on sekä onnistujia, että taloudellisia epäonnistujia. Tämän kertaisessa jaksossa Jatkoajan Talousmaisterit perehtyvät tarkemmin keskikastin kahteen joukkueeseen, joiden tilanne on hyvin samankaltainen. Sekä SaiPa, että Pelicans pyrkivät nostamaan osakkeitaan taloudellisesti koko ajan. 

Viime kausi tuotti Lappeenrannan SaiPalle jo kahdeksannen peräkkäisen plusmerkkisen tuloksen. Pitkällä tähtäimellä SaiPa on onnistunut talouspuolella, mutta miksi Lappeenrannassa siitä huolimatta ollaan edelleen taloudellisen keskikastin alapäässä? Miten SaiPa saa nostettua itsensä suuremmaksi, kun markkina-alue ei anna liikoja edellytyksiä kasvulle? 

SaiPan kanssa pitkään samoista sijoista on taistellut Pelicans, jonka talous on ollut aaltomaisessa vaihtelussa. Viime kausi tuotti hienon onnistumisen, jolle Lahdessa haetaan jatkoa. Kuinka Pelicans pystyy nostamaan itsensä suurten joukkoon ja katkaisemaan aaltoliikkeen taloudessaan?

Kysymyksiin haetaan vastauksia Talousmaistereiden uusimmassa jaksossa, jossa tuttu kaksikkomme Liigan toimituspäällikkö Tero Rantalainen sekä talousasiantuntija Matti Liljaniemi perkaavat läpi seurojen viime kauden taloudellisen tuloksen. 

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

Kaikki Jatkoajan Talousmaistereiden toisen kauden jaksot:

Kaikki Jatkoajan Talousmaistereiden ensimmäisen kauden jaksot: 

» Lähetä palautetta toimitukselle