Jatkoajan Talousmaisterit: Liigapelaajien oppivelvollisuudella ratkaistaisiin monta ongelmaa

LIIGA / Podcast
Jyrki Louhen elämä jatkui ongelmitta lopettamisen jälkeen, kun taskussa oli pelaamisen ohessa hankittu tutkinto.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lopettaneet jääkiekkoilijat päätyvät valitettavan usein lehtiotsikoihin negatiivisilla uutisilla. Talousmaisterit ehdottavat ongelmaan ratkaisuksi oppivelvollisuutta sekä rahastoinnin aktiivista käyttöä.

Nuori pelaaja haaveilee jääkiekkoilijan urasta ja koulu jää näissä suunnitelmissa kakkoseksi. Pahimmillaan opiskelu-ura katkeaa kokonaan. Ura jääkiekon parissa jatkuu, mutta väistämätön tulee pakosti eteen ja jääkiekkoura näkee loppunsa jossakin vaiheessa. Taskussa ei ole koulutusta ja työkokemus rajoittuu urheiluun. Suunnitelmat ovat olleet täysin kiinni kiekossa ja nyt alkaa uusi, täysin tuntematon aika. 

Miksi tämä on valitettavan usein tarina, jota jääkiekon parissakin näemme? Mitkä ovat suurimmat haasteet uran lopettamiseen ja kuinka näitä ongelmia voidaan ratkaista? Viekö jääkiekkoura kaiken ajan ja tarmon uran jälkeisen ajan suunnittelulta tai opiskeluilta?

Tämän kertaisessa Talousmaisterit –jaksossa kaksikkomme Liiga-toimittaja Tero Rantalainen sekä talousasiantuntija Matti Liljaniemi pohtivat vastauksia näihin kysymyksiin. 

Tämän ja kaikki muut Jatkoajan podcastit löydät Soundcloudista, iTunesista, Spotifysta, Sticheristä - ja tietysti myös Jatkoajan verkkolehden sivuilta. Kun tilaat Jatkoajan podcastit käyttämälläsi podcast-ohjelmalla, saat helpoiten aina uusimmat jaksot kuunneltavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle