Brian Strait

Puolustajap

Syntynyt:
4.1.1988 @ Waltham, MA, USA
Varaus:
2006 Pittsburgh Penguins 3. kierros #65
Sopimus:
2018
  • Maa
    USA
  • Ikä
    v.
    36
  • Pituus
    cm
    185
  • Paino
    kg
    93
  • Käsi
    L

Ura

Brian Strait aloitti junioriuransa USHS-liigassa Northfiel Mount Hermonin joukkueessa. Syksyllä 2004 Strait siirtyi Yhdysvaltojen maajoukkueakatemiaan. 2006-07 kaudeksi Strait siirtyi Bostonin yliopistojoukkueeseen, missä hän kiekkoili kolme kautta ennen siirtymistään ammattilaiseksi. Strait on edustanut Yhdysvaltoja niin alle 17-, 18-, kuin 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Strait toimi maajoukkueen kapteenina sekä alle 18-vuotiaiden, että alle 20-vuotiaiden kisoissa.

Pittsburgh Penguins varasi Straitin kolmannella kierroksella kesällä 2006. Strait kiekkoili Penguinsin organisaatiossa kaksi ja puoli kautta, kunnes siirtyi New York Islandersiin tammikuussa 2013. Penguinsissa NHL-pelejä kertyi ainoastaan kaksitoista. NY Islandersissa Strait on vakiinnuttanut paikkansa ja allekirjoitti heti ensimmäisellä kaudellaan kolmevuotisen sopimuksen, jonka arvo on 2,325 miljoonaa dollaria.

Vahvuudet

Strait pelaa erittäin nöyrästi omaa rooliaan, on tasainen suorittaja eikä tee paljon virheitä. Vahva kulmissa ja liimautuu tiukasti kiinni vastustajaan.

Heikkoudet

Ei minkäänlaisia erityisominaisuuksia ja kaikki osa-alueet ovat juuri ja juuri riittäviä NHL-tasolle.

Rooli

Kuutos-seiskapakki Islandersin puolustuksessa.