Mikael Hakkarainen

Keskushyökkääjäkh

Syntynyt:
26.1.1998 @ Espoo
 • Maa
  FIN
 • Ikä
  v.
  23
 • Pituus
  cm
  182
 • Paino
  kg
  79
 • Käsi
  L

Ura

Hakkarainen nousi kesken kauden 2012–13 Bluesin C-nuorten ykkösjoukkueeseen. Seuraavalla kaudella hän nakutti C-nuorissa pisteitä yli kaksi per peli, oli Bluesin kultamitalijoukkueen kantavia voimia ja ansaitsi valinnan C-nuorten SM-sarjan tähdistökentälliseen. Hakkarainen valittiin lisäksi sarjan herrasmiespelaajaksi, ja hyökkääjä debytoi kauden aikana myös B-nuorten SM-sarjassa.

Kaudella 2014–15 Hakkarainen oli Bluesin B-nuorten kantavia voimia. Kauden jälkeen hän päätti suunnata Yhdysvaltoihin, NAHL:n Brookings Blizzardiin. Yhdysvaltain toisiksi kovimmassa juniorisarjassa Hakkarainen oli joukkueensa kärkihyökkääjiä. Kauden päätteeksi hänet valittiin NAHL:n tulokkaiden kakkostähdistöön.

Paikka Suomen alle 18-vuotiaiden MM-ryhmässä oli lähellä, mutta lopulta Kristian Vesalaisen ja Jesse Puljujärven vapautuinen maajoukkueen käyttöön pudotti Hakkaraisen kisajoukkueesta.

Vahvuudet

Hakkarainen on monipuolinen keskushyökkääjä, jonka taitotaso riittää hyökkäyspään ratkaisuihin, mutta joka selviää hyvin myös puolustuspään velvoitteistaan.

Heikkoudet

Hakkarainen tarvitsee lisää voimaa, joka saattaisi tuoda myös luisteluun ja laukaukseen kaivattua potkua.