Jonathan Dahlén

Laitahyökkääjälh

Syntynyt:
20.12.1997 @ Östersund, SWE
Kasvattajaseura:
Östersunds IK
Varaus:
2016 Ottawa Senators 2. kierros #42
 • Maa
  SWE
 • Ikä
  v.
  24
 • Pituus
  cm
  181
 • Paino
  kg
  80
 • Käsi
  L

Ura

Dahlen siirtyi jo nuorella iällä kasvattajaseurastaan Östersunds IK:stä vahvaa juniorituotantoa ylläpitävään HV71:n organisaatioon. Hyökkääjä pelasi jönköpingiläisseurassa kaksi kautta voittaen niistä jälkimmäisellä SuperElitin mestaruuden.

Kaudeksi 2014-15 Dahlen siirtyi Timrå IK:hon, jossa hän myös debytoi ensimmäistä kertaa miesten tasolla. Hän myös edusti kauden aikana Ruotsia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja Ivan Hlinkan muistoturnauksessa.

Vahvuudet

Pelaa lähes aukottomasti ja tekee kaikkensa voiton eteen. Luo tilanteita usein tyhjästä älykkyydensä ja luovuutensa avulla. Pelaa johdonmukaisesti eikä lipsu roolistaan missään tilanteessa. Luottaa monipuoliseen laukaisuvalikoimaansa, etenkin tuliseen vetolaukaukseensa. Liikkuu ketterästi ja vastustajan kannalta ennalta arvaamattomasti. Harhauttaa vastustajaa myös käyttämällä luistelussaan pieniä, rytmikkäitä liikkeitä.

Heikkoudet

Ei ole erityisen fyysinen eikä aina tasapainossa kaksinkamppailutilanteissa. Liike hieman epäsäännöllistä ja pätkivää. Sivuuttaa välillä puolustuspelilliset velvollisuutensa hyökätessään innokkaasti.