Henrik Borgström

Keskushyökkääjäkh

Syntynyt:
6.8.1997 @ Helsinki
Kasvattajaseura:
Jokerit
Varaus:
2016 Florida Panthers 1. kierros #23
Sopimus:
2023
 • Maa
  FIN
 • Ikä
  v.
  26
 • Pituus
  cm
  191
 • Paino
  kg
  90
 • Käsi
  L

Ura

Borgström on Jokereiden kasvatti, joka siirtyi kesällä 2013 HIFK:n riveihin. HIFK:ssa Borgström pelasi kaksi ensimmäistä kauttaan B-nuorten SM-liigaa ja oli varsinkin jälkimmäisellä kaudellaan tehokas kerätessään 21 ottelussa peräti 37 pistettä.

Kauden 2015–2016 Borgström pelasi nuorten SM-liigassa ollen heti debyyttikaudellaan joukkueensa paras pistemies 55 pisteellä. Kauden päätteeksi hyökkääjä valittiin nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen.

Kaudeksi 2016–2017 Borgström siirtyy pelaamaan Denverin yliopiston NCAA-joukkueeseen.

Vahvuudet

Borgström on pitkä keskushyökkääjä, jolla on loistavat kiekolliset taidot. Hän kykenee voittamaan yksi vastaan yksi tilanteita puhtaasti taidollaan. Lisäksi hyökkääjä kykenee antamaan loistavia ja yllättäviä syöttöjä. Pelintekijänä Borgström onkin parhaimmillaan.

Heikkoudet

Borgström on vielä toistaiseksi pitkä, muttei isokokoinen hyökkääjä. Hänen fysiikkansa on vielä todella keskeneräinen, mikä vaikuttaa myös hänen luisteluunsa. Hän ei myöskään viihdy fyysisissä kaksinkamppailutilanteissa. Lisäksi hyökkääjän täytyy yksinkertaistaa peliään ja saada lisää suoritusvarmuutta.