Cam Dineen

Puolustajap

Syntynyt:
19.6.1998 @ Toms River, NJ, USA
Varaus:
2016 Arizona Coyotes 3. kierros #68
Sopimus:
2022
 • Maa
  USA
 • Ikä
  v.
  25
 • Pituus
  cm
  180
 • Paino
  kg
  84
 • Käsi
  L

Ura

Tri-City Storm varasi Dineenin USHL:n kesän 2014 varaustilaisuuden kolmannella vuorolla, mutta seuraavalla kaudella pelit salamapaidassa jäivät kolmeen. Tasoa alempaa EHL:ää Dineen sen sijaan dominoi, hän voitti liigan puolustajien pistepörssin ja ansaitsi valinnan liigan tähdistökentälliseen sekä vuoden tulokkaaksi.

Kesällä 2015 Dineen yllätti kaikki, kun hän hylkäsi Yalen yliopiston stipendin ja päätti siirtyä OHL:n North Bay Battalioniin. Suurin tekijä päätöksen takana oli Battalionin päävalmentaja Stan Butler, jonka joukkueista muiden muassa Brent Burns, Bobby Sanguinetti ja Eric Brewer on varattu aikanaan ensimmäisellä kierroksella NHL:ään.

Päätös osoittautui oikeaksi, sillä Dineen nousi heti OHL:n hyökkäävien puolustajien eliittiin. Hän sijoittui lopulta liigan puolustajien pistepörssissä kakkoseksi ja otti itseoikeutetusti paikan myös tulokkaiden tähdistökentällisestä.

Vahvuudet

Dineen on hyvä luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä, mutta tärkein hänen vahvuuksistaan on pistämätön pelinlukutaito. Sen turvin hän pärjää myös puolustuspäässä.

Heikkoudet

Dineen on varsin pienikokoinen, eikä hänestä ole fyysiseen peliin.