Liiga-kierros: Koronan kurittamat Ilves ja HIFK laskiaissunnuntain mittelössä

LIIGA / Ennakko
Eemeli Suomi oli Tapparaa vastaan mukana joukkueen jokaisessa maalissa. Tehoja kaivataan myös HIFK:ta vastaan.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Koronatartunnoista kärsineet Ilves ja HIFK kohtaavat laskiaissunnuntaina Tampereella. Molemmat joukkueet taistelevat aivan runkosarjan kärkisijoista.

Helsinkiläiset ovat viettämässä Tampereella tuplapeliviikonloppua, sillä HIFK pelasi lauantaina Tapparaa vastaan ja kärsi 2-0 -tappion. Ottelu oli joukkueen ensimmäinen viikkoon. Tappara-ottelussa olivat jäällä jo helsinkiläisten uuden vahvistukset Jyväskylästä, kun kanadalaishyökkääjä Reid Gardiner ja puolustaja Tobias Winberg olivat joukkueen kokoonpanossa.

HIFK:n otteissa näkyi selvästi koronatartunnoista johtuva yhteisharjoittelun puute. Etenkin tässä mielessä on hyvä, että seuraava ottelu ja mahdollisuus tulee nopeasti. Helsinkiläisten otteet kaipaavat lisäksi lisää röyhkeyttä ja rytmitykset olivat Tapparaa vastaan myös hakusessa.

Ilves on niin ikään kärsinyt koronasta ja pelaajia on tupsukorvien rosterissa vilissyt tämän kauden aikana noin neljäkymmentä. Lauantaina Ilves ilmoitti uusista vahvistuksista, kun Colton Beck ja Daniel Gazda liittyvät joukkueen riveihin kauden loppuun saakka ulottuvilla sopimuksilla.

Perjantaina eivät Ilvestä vaikeudet kummemmin vaivanneet, sillä joukkue haki makean voiton Tampereen paikalliskamppailusta lukemin 4-3. Matias Mäntykivi iski joukkueen voittomaalin kauden 10. osumallaan aivan ottelun loppuhetkillä.

Ilveksen viikko on ollut ruuhkainen, sillä sunnuntain kamppailu on jo viikon neljäs ottelu. Viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussa joukkue jäi maaleitta, mutta Tapparaa vastaan onnistumisia tuli.

Rasitus on joukkueelle kova, mutta klassikkokamppailu HIFK vastaan sytyttää varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle