Liiga-kierros: Tappara haastaa sarjakärki-Jukurit − Luitte oikein

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
20.2.
2022
Sunnuntaina pelataan Liigassa ainoastaan yksi kamppailu. Mittelö on todellinen kärkikamppailu, sillä Jukurit ja Tappara majailevat sarjataulukossa kahdella ensimmäisellä paikalla.

Seuraa Heitä

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Lauantaina syntymäpäiviään viettänyt Kuusela iski juhlapäivänsä kunniaksi kaksi maalia. Jatkuuko konkarin maalivire?

Petrus Palmu #52 | TPS

Laitahyökkääjä

Maalipörssiä johtava Palmu on enää kaksi pistettä perässä pistepörssiä johtavasta Tapparan Anton Levtchistä. Sunnuntain ottelussa Levtchi ja Palmu pääsevät kohtaamaan ja ottamaan mittaa toisistaan.

Pystyykö Jukurit katkaisemaan Tapparan kotitaian Nokia Arenalla?

Tappara ei ole hävinnyt yhtäkään kotiottelua Nokia Arenalla sitten tappiollisen paikallispelikamppailun joulukuun alussa. Jukurit voitti eilen Ilveksen, joten onko tänään edessä toisen tamperelaisseuran kaataminen?

Tappara ja Jukurit kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. Aiemmista otteluista kaksi on päättynyt Tapparan voittoon, ja kolmen ottelun maaliero on tamperelaisille 14–9. Joukkueiden kohtaamisessa on usein isketty paljon maaleja, joten maalirikasta ottelua voidaan odottaa tälläkin kertaa. 

Sunnuntai-illan ottelu tulee tarjoamaan laadukasta pelaamista sekä yksilötaitoa. Kymmenen ottelun otannalla kuntopuntarin kärjessä on Tappara, kun Jukurit on sijalla kolme. 15 ottelun otannalla sijat ovat kaksi ja kolme. Kummallakin joukkueella on myös viidestä edellisestä ottelusta ainoastaan yksi tappio.

Pistepörssin kärkimies Anton Levtchi on saanut kahden pisteen päähän seuraa Jukureiden Petrus Palmusta, joka on kunnostautunut etenkin voittomaalien tekijänä, sillä Palmu on neljä kertaa ratkaissut ottelun maalillaan. Täysosumia on yhteensä 19, mikä oikeuttaa maalipörssin kärkipaikkaan.

Palmun johtama ketju on ollut ratkaisevassa roolissa useampaan otteeseen, mutta edellisessä ottelussa esiin nousi kolmas hyökkäysketju Joachim Rohdinin (2+1) johdolla. Pisteet ovat jakautuneet tasaisesti, sillä peräti kahdeksan pelaajaa on iskenyt yli 20 pistettä. Kurinalaisesti ja tehokkaasti pelannut joukkue pyrkii jatkamaan tamperelaisseurojen kaatamista.

Ottelu on Tapparalle peräti viikon neljäs ja otteluista kaikki on pelattu Nokia Arenalla. Tappara on kuin varkain saanut pelin uomiinsa, mistä kertoo myös parin viikon päässä siintävä CHL:n finaali. Tappara on solminut viime aikoina jatkosopimuksia monien pelaajien kanssa, joten tulevinakin vuosina monet tutut kasvot haluavat jatkaa seurassa.

Tapparan vahvuutena on erikoistilannepelaaminen, sillä esimerkiksi joukkueen viikon aiemmassa kohtaamisessa tamperelaiset pystyivät iskemään maalin niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Tappara on Liigassa eniten alivoimamaaleja iskenyt joukkue ja alivoimaprosentti on niin ikään Liigan paras (89,26). Ylivoima on Liigan seitsemänneksi parasta.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

Jukurit

28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1