Liiga-kierros: Kiven lailla sarjataulukossa pudonnut Ässät haastaa voittojen tielle palanneen JYPin jumbofinaalissa

LIIGA / Kierrosennakko
Eemil Erholtz aiheutti vaaratilanteita Niko Parkkisen maalille.
Kuva © @PabloCassoSport
31.1.
2022
Maanantain ainoassa kamppailussa kohtaavat Liigan peräpään joukkueet Ässät ja JYP.

Seuraa Heitä

Joakim Kemell #77 | AHL

Laitahyökkääjä

Syksyn sensaatiolla ollut tukkoista pisteiden muodossa. Rikkonaisen vuodenvaihteen ja pelaamattomuuden seurauksena Kemell on ollut 93 päivää ilman tehopisteitä.

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Ruuttu on ollut oivassa vireessä tammikuun ottelussa. Seitsemään otteluun hän on tehnyt tehot 3+3, joista tosin puolet edeltävässä ottelussa SaiPaa vastaan.

JYP haluaa karistaa jumbosijan

Jos jyväskyläläiset onnistuvat voittamaan, he karkaavat Ässiltä mahdollisesti jo kuuden pisteen päähän. Jaossa on siis tärkeät pisteet, mikäli halutaan välttyä jumbosijalta.

Ässät ja JYP kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat ovat hakeneet tähän mennessä vierasvoiton. Ensimmäisen kohtaamisen ratkaisi Porissa Joakim Kemell, joka on pelannut tämän vuoden puolella ainoastaan yhden Liiga-ottelun. Toinen osa päättyi Jyväskylässä Ässien voittoon selvin numeroin 5–1.

Porilaiset hakevat vuoden ensimmäistä voittoaan ja ovat keränneet ainoastaan kaksi pistettä tämän vuoden puolella. Ässät on hävinnyt kahdeksan ottelua peräkkäin. Patapaitojen viimeisin voitto nähtiin Turussa 30.12. Se oli samalla joukkueen viiden ottelun mittaisen voittoputken viimeinen merkintä.

Ässä-hyökkääjä Sakari Salminen on enää kahden pisteen päässä 300 Liiga-pisteen rajasta. Mikäli tähdet ovat kohdillaan, taitava hyökkääjä pääsee juhlimaan tappioputken katkeamista sekä henkilökohtaista saavutusta.

Salmisen lisäksi porilaisten joukosta huomiota kannattaa kiinnittää Alexander Ruuttuun. Ruuttu oli Ässien edeltävässä ottelussa pitelemätön tehden kaksi maalia ja syöttäen yhden SaiPaa vastaan. Sarjassa toiseksi vähiten maaleja ottelua kohti tehnyt Ässät vaatii lisää onnistumisia myös seitsemän maalia tällä kaudella tehneeltä Ruutulta.

Vierailijat Jyväskylästä nappasivat mukaansa viime viikon vierasotteluista täydet kuusi pistettä. JYP onnistui nappaamaan kaksi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun alun.

JYPin  ylivoima oli Helsingissä valttia, sekä Kuopiosta irtosi taisteluvoitto. Kokenut Mikko Salmio teki Kuopion ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa.

Reid Gardiner on ollut hyvässä lennossa viime aikoina. JYP-hyökkääjä hätyyttelee maalipörssin kärkisijoja 16 osumallaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2