Liiga-kierros: Marjamäellä, Junttilalla ja Skleničkalla vahvistunut Kärpät kohtaa jumbosijaa välttelevän Ässät

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Maanantaina Liigassa pelataan yksi ottelu. Kierroksen ainoassa kohtaamisessa Oulussa päävalmentajaa vaihtanut Kärpät pyrkii ottamaan neljännen voittonsa Porin Ässistä.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kahden Jokerit-kauden jälkeen kasvattajaseuraansa palaava Junttila nostaa sekä Kärppien että Liigan profiilia.

Vahvistunut Kärpät lähtee Lauri Marjamäen johdolla hakemaan kauden neljättä Ässä-voittoa. Myös uudet vahvistukset hyppäävät kaukaloon.

Kärpät lähtee kauden viimeiseen Ässät-kohtaamisen uuden päävalmentajan alaisuudessa. Seura ilmoitti sunnuntaina irtisanoneensa Lauri Mikkolan sopimuksen ja uudeksi vetäjäksi saapuvan Jokereista vapautuneen Lauri Marjamäen.

Sarjataulukossa sijalle seitsemän valahtanut Kärpät odottaa varmasti loppukauden sopimuksen tehneen Marjamäen saavan seuran pelin kuntoon pudotuspelejä ajatellen. Valmentajanvaihdoksen uutisoinnin yhteydessä Kärpät ilmoitti myös Miihkali Tepon ja Aleksi Mustosen siirtymisestä HPK:hon.

Ässät puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta ja pelaa lähinnä kunniasta ja viimeisen sijan välttämisestä. Takana on JYP kahden pisteen päässä ja edellä SaiPa pisteen päässä, kummatkin tosin kaksi ottelua porilaisia vähemmän pelanneena.

Ässät ei ole voittanut varsinaisella peliajalla Oulussa sitten 14.2.2013 eli yli 9 vuoteen ja aikajanalta löytyy vain yksi vl-kilpailusta saavutettu voitto. Kärppien pisteputki Ässistä on näin ollen 17 ottelun mittainen, jonka lisäksi vuoden 2018 pudotuspeleissä oululaiset voittivat Ässät kolmesti.

Kauden aiemmissa kolmessa kohtaamisessa voittajana kaukalosta on siis aina poistunut Kärpät, Ässät puolestaan ovat tehneet otteluissa yhteensä kaksi maalia (1-7, 3-0, 1-4).

Kärpät ilmoitti tänään hankkineensa niin ikään Jokereista vapautuneet Julius Junttilan ja David Skleničkan. Junttila pelaa illalla ykkösketjun vasemmalla laidalla ja Sklenička löytyy kolmospakkiparista. Ässien riveistä on poissa Ilveksessä toistaiseksi jatkava Albin Eriksson.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

28.03
Kärpät - Jukurit
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1