Liiga-kierros: Raipe palaa Hakametsään, SaiPa ja HPK revanssijahdissa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistai-illan liigakierroksella mitellään kolmen ottelun merkeissä. HPK hakee revanssia HIFK:sta ja SaiPa Kärpistä, Raimo Helminen puolestaan johdattaa TPS:n vanhaan kotihalliinsa Hakametsään.

Seuraa Heitä

Patrik Rybár #42 | Dinamo Mn

Maalivahti

Rybárilla on alla kaksi nollapeliä, joissa on molemmissa ollut Kärppien tuki ja turva.

Lauri Pajuniemi #48 | Malmö

Laitahyökkääjä

Kolme maalia edellisessä kahdessa ottelussa. Heiluuko verkko myös Hakametsässä?

Lauantain toisinto Helsingin illassa

Edellisen kerran lauantaina Helsingin jäähallissa kohdanneet IFK ja HPK palaavat jälleen tutulle areenalle ja ottavat mittaa toisistaan.

Lauantain kamppailu ratkesi äärimmäisen pienillä marginaaleilla, kun kotijoukkue IFK oli parempi niukasti 1–0. Ainoan osuman iski kolmannessa erässä Juha Jääskä. Ottelussa molemmat maalivahdit olivat erinomaisia, joskin Frans Tuohimaa joutui urakoimaan nollapelinsä eteen vain 12 torjunnan verran.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ennen lauantaita menivät tasan molempien voitettua kotonaan. HPK vei ensimmäisen ottelun 4–1, ja HIFK oli seuraavassa parempi 5–2. IFK lähtee isännöimään sarjajumboa ennakkosuosikkina myös tällä kertaa.

Ennen HPK-otteluita IFK hävisi kaksi peräkkäistä vierasottelua, joten toinen kotivoitto peräjälkeen tekisi hyvää helsinkiläisille. Sarjan ylempi keskikasti on tasainen. IFK:lla on matkaa puolivälierien kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan ainoastaan kaksi pistettä, mutta toisaalta Tappara ja TPS vaanivat ainoastaan pisteen päässä punanuttujen kuudennetta sijaa.

HPK:n pudotuspelimahdollisuudet alkavat olla käytännössä jo haudatut. Tovi sitten joukkue sai valoa tunnelin päähän nappaamalla kaksi voittoa peräkkäin, mutta sen jälkeen hämeenlinnalaiset ovat hävinneet Pelicansille ja viimeksi IFK:lle.

Muokattu 9.2. klo 11:34: Korjattu tieto joukkueiden kauden aiemmista kohtaamisista.

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

28.03
Pelicans - HIFK
26.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
23.03
Pelicans - HIFK
3 - 2 JE
22.03
HIFK - Pelicans
1 - 4
20.03
Pelicans - HIFK
4 - 2

HPK

12.03
Tappara - HPK
3 - 1
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
08.03
HPK - KalPa
2 - 3 JA
06.03
HIFK - HPK
4 - 1
02.03
HPK - JYP
4 - 2

Raimo Helminen palaa Hakametsään – jatkuvatko Ilveksen pirteät otteet?

Alkuvuoden ajan alavireisesti esiintynyt Ilves sai viime viikon lopulla lisää puhtia otteisiinsa ja petrasi pelillistä ilmettään paljon. Vastus ei kuitenkaan ole helppo, sillä pirteästi esiintynyt TPS saapuu Hakametsään nälkäisenä.

Mielenkiintoinen seikka tiistai-illan Ilves–TPS-ottelussa on Ilveksen seuralegenda Raimo Helmisen paluu Hakametsän jäähalliin ensimmäistä kertaa TPS:n päävalmentajana.

Ilveksen alkuvuosi on ollut murheellinen, kun joukkue on hakenut omaa peliään isossa roolissa olleiden NHL-vahvistusten lähdettyä takaisin ison meren taakse. Viime viikko tarjoili vihdoin valoa tunnelin päähän, kun joukkue pystyi haastamaan sarjakärki Lukon Raumalla ja voittamaan kotonaan KalPan hyvän taistelun jälkeen.

Ilveksen suurin yksittäinen akilleen kantapää on ollut maalintekotehokkuus. Joukkue on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa edellisessä viidessä pelaamassaan ottelussa. Paikkoja kyllä syntyy, mutta verkkoon asti kiekkoa ei olla saatu.

Uutena vahvistuksena tupsukorvien riveihin liittyi kokenut puolustaja Anssi Salmela, joka urakoi heti reilut 21 minuuttia pelaten varmaa peruspeliä.

Helminen on saanut TPS:än hyvään liitoon ja joukkueen kausi on sujunut ennakoitua positiivisemmissa merkeissä. Tammi-helmikuun vaihteessa joukkueen pelissä oli synkempi vaihe, mutta perjantain ottelun 3–0-voitto Ässistä oli väkevä näyte potentiaalista.

Isoja odotuksia tehojen suhteen kantava Lauri Pajuniemi on iskenyt kolme maalia edelliseen kahteen otteluun, minkä lisäksi esimerkiksi Markus Nurmi ja Josh Kestner ovat olleet hyökkäyspään tehopelaajia. Maalilla Andrei Karejev on ollut vakuuttava.

TPS tiedotti hankkineensa kokeneen maalivahdin Karri Rämön riveihinsä, mutta Rämöä tuskin nähdään vielä tiistaina TPS-paidassa koronaprotokollasta johtuen.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves oli Turussa parempi selkeästi 1–4.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE
12.03
TPS - Ilves
1 - 6

TPS

28.03
Tappara - TPS
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

SaiPa haluaa niistää revanssin Kärpistä

SaiPa ja Kärpät mittelivät paremmuudesta lauantaina Oulussa ja nyt vuorossa on Kärppien vastavierailu Lappeenrantaan. Kärppien peli on yskinyt pidemmän aikaa, SaiPa puolestaan vakuutti edellisessä kotipelissään.

SaiPa pelasi edellisessä kotiottelussaan KooKoota vahvan ottelun, jonka se myös voitti selvästi 4–1. Heti seuraavan päivän vieraspeli Oulussa tuli äkkiä, ja tuolloin Kärpät oli parempi lukemin 2–0.

SaiPan ylivoima on ollut tukkoista, mutta KooKoota vastaan se tuotti kaksi täysosumaa. Lappeenrantalaisten hyökkäys on ollut melko kapealla pohjalla, mutta vastaavasti kiekollista osaamista ovat tuoneet puolustajat Joel Olkkonen ja uusi vahvistus Christoffer Sedoff.

Kärppien peli ei ole ollut viime aikoina kaunista, mutta se on riittänyt napsimaan työvoittoja sarjan häntäpään joukkueista, sekä myös yhden pisteen voittomaalikilpailutappiosta KooKoolle.

Voitot eivät ole tulleet kauniilla pelillä, ja maalilla torjunut Patrik Rybár onkin ollut isossa osassa. Rybár on pitänyt nollat kahdessa edellisessä ottelussaan, ensin Sportia ja sitten SaiPaa vastaan. Samoissa otteluissa Kärppien kärkipelaajat ovat olleet jäässä, ja harvoista maaleista ovat vastanneet alempien ketjujen työmyyrät.

Erikoista on, että Kärpät on ollut yksi liigan heikoimmista kotijoukkueista, mutta on samalla koko sarjan paras vierasjoukkue. Oululaiset lähtevät siis Lappeenrannan otteluunkin jykevöityneen puolustuksensa turvin ennakkosuosikkina.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

12.03
Pelicans - SaiPa
3 - 0
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
Jukurit - SaiPa
5 - 0
01.03
SaiPa - Jukurit
3 - 2 VL

Kärpät

28.03
Kärpät - Jukurit
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1