Liiga-kierros: Lukko jännittää tšekkipakin testitulosta, kyyti valmiina Kuopioon

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
12.11.
2020
Torstain ainoassa liigaottelussa kohtaavat sarjan kaksi kovakuntoista suorittajaa.

Seuraa Heitä

Lassi Lehtinen #30 | MoDo

Maalivahti

Oskari Setäsen maajoukkuetauko antaa kaivatun pelivuoron nyt Lassi lehtiselle, joka on kilpakumppaninsa tavoin aloittanut kauden terävästi hyvillä tilastoilla. Peli on Lehtiselle neljäs.

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola aloitti kautensa terävästi neljällä maalilla yhtä monessa ottelussa, mutta sen jälkeen vuorossa on ollut viisi peliä ilman osumia. Paikkoja Kantolalle riittää, joten on vain ajan kysymys ennen kuin viime kaudella 20 maalia tehnyt voimahyökkääjä palaa maalisarakkeeseen.

Lukolla ja KalPalla on kummallakin toistaiseksi puhdas saldo ensimmäisistä eristä. Kumpikaan ei ole hävinnyt niistä yhtään. Lukon avauseristä voittoon on päättynyt seitsemän maalisuhteella 17−3, KalPa kuusi maalisuhteella 10−3.

Kuopioon matkustavan Lukon tilanne on pelaajaosastolla hieman auki. Laatua riittää, mutta maajoukkueen poissaolijat ovat avanneet paikkausaukon mukaan varalta matkustaneille U20-pelaajille.

Lukon terveystilanne on hyvä. Ainoa sairauspoissaolija on seuran ilmoituksen mukaan Kristián Pospíšil, jonka paluu tapahtuu todennäköisesti joulukuussa. EHT-karanteenia istuvat vielä Oskari Setänen, Vili Saarijärvi, Eetu Koivistoinen ja Aleksi Saarela. Lukáš Klok on maajoukkuemiehistä todennäköisesti jo pelissä mukana, sillä hän poistui maajoukkuetehtävistä jo lauantaina. Klok matkustaa kuitenkin erillisellä kyydillä Kuopioon, mikäli keskiviikonkin testitulos on negatiivinen.

Isäntäjoukkue KalPalta loukkaantuneiden listalle ei ole tällä hetkellä ilmoitettu ketään. Peliotteet ovat mainioita, vaikka tiistaina joukkue ottikin tukkaan valmentajaa lomautuksella vaihtaneelta SaiPalta. Sen pistekeskiarvo riittäisi nyt kolmanteen sijaan, vaikka pisteissä joukkue onkin vasta neljäntena.

Näytönhaluja piisannee ainakin Eetu Luostarisella, joka töppäili toisen erän loppupuolella huuteluillaan käytösrangaistuksen, kesken KalPan hyvän jakson ja 2-0-tilanteen. Päällä olleen ylivoiman aikana SaiPa pääsi peliin mukaan ja sai hengen päälle. Kokonaisuutena Luostarisen otteet ovat olleet tehokkaita ja yli piste per peli -tahdissa.

Viikon merkittävin KalPa-uutinen oli Tommi Miettisen jatkosopimus. Siinä missä useammat joukkueet ovat talousahdingossaan tulleet esiin lomautusten kanssa, osoitti KalPa fiksun vastalauseen pakotetulle trendille sitoutumalla hyvin pärjänneeseen valmentajaansa kahdeksi lisävuodeksi.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

19.04
Kärpät - KalPa
13.04
Tappara - KalPa
3 - 1
12.04
KalPa - Tappara
0 - 4
09.04
Tappara - KalPa
1 - 2
06.04
KalPa - Tappara
4 - 5

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2