Liiga-kierros: Keskikasti tiivistyy, tulikuuma Jesse Puljujärvi saapuu Hämeenlinnaan

LIIGA / Kierrosennakko
Jesse Puljujärvi nosti Kärpät mukaan voittotaisteluun alivoimamaalilla.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Lauantaina pelataan täysi liigakierros lukuun ottamatta Rauman Lukkoa, jolla on tänään lepovuoro. Kierrosennakossa käydään myös lyhyesti läpi joukkueiden kuumimpia pelaajia.

Tulikuuma Puljujärvi saapuu viime kauden Suomen mestarin vieraaksi

Puolustava Suomen mestari HPK saa vieraakseen Oulun Kärpät. Kaksikko kohtasi toisensa viimeksi 12.9. Hämeenlinnassa, jolloin Kärpät oli maalein 3−2 parempi.

Sarjassa kuuden joukkoon pyrkivä Hämeenlinnan Pallokerho on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan peräti viisi. Viimeksi joukkue kaatoi keskiviikkona vieraissa KalPan ja sitä ennen kotonaan nousujohteisen Mikkelin Jukurit. Alkukaudesta hienoista hiljaiseloa pitänyt Jere Innala on parantanut otteitaan viime peleissä. Viiteen viime peliin kirjatut 3+3 pistettä ovat tuttua viimekautista Innalaa. Joukkue on saanut myös Markus Nenosen takaisin pelikuntoon, mikä on Hämeenlinnan hyökkäyspelaamiselle äärimmäisen tärkeä asia. Puolustuksessa Elmeri Eronen pelaa tällä kaudella paikasta Leijonien EHT-miehistöön. Turusta Hämeenlinnaan siirtynyt Santeri Lukka pelaa tänään ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä.

Runkosarjan voitosta kamppaileva Oulun Kärpät lähtee Hämeenlinnaan eilinen KalPa-ottelu jaloissaan. Onkin oletettavaa, että joukkue käyttää laajaa pelaajarinkiään tässä ottelussa hyödyksi. Oululaiset lähtevät otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Huomioitavimpina asioina Kärppien kokoonpanosta ovat Jussi Jokisen paluu takaisin kentille pitkästä pelikiellosta sekä Michal Kristofin pitkän pisteettömän putken katkeaminen. Kristof onnistui vihdoin avaamaan pistetilinsä keskiviikkoisessa Pelicans-ottelussa ja jatkoi sitä eilen näyttävällä syötöllä Julius Junttilan maaliin. Joukkueen maalilla aloittaa oletettavasti nuori Justus Annunen, jonka historiallinen nollaputki katkesi keskiviikkona Juhamatti Aaltosen maaliin.

Jesse Puljujärven pelaaminen kannattaa ottaa tarkempaan katsantaan. Eilisessä KalPa-ottelussa mies oli tasaviisikoin ensimmäisenä hyökkäämässä ja ensimmäisenä puolustamassa. Maltti on valttia Puljujärven kohdalla, mutta tällä hetkellä Tornion IHC:n kasvatin peli näyttää todella hyvältä. Myös HPK:n Elmeri Erosen peli on tällä hetkellä upeaa katseltavaa. TPS:stä HPK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Eronen on kerännyt 15 pelaamaansa otteluun 12 pistettä.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

12.03
Tappara - HPK
3 - 1
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
08.03
HPK - KalPa
2 - 3 JA
06.03
HIFK - HPK
4 - 1
02.03
HPK - JYP
4 - 2

Kärpät

19.04
Kärpät - KalPa
13.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1 JE
12.04
Kärpät - Pelicans
1 - 0
09.04
Pelicans - Kärpät
1 - 0
06.04
Kärpät - Pelicans
3 - 5

Tupsukorvien tulitustako?

Tampereen Ilves on parantanut merkittävästi peliään viime peleissä, kun taas Pelicans hävisi eilen shokeeraavasti Porin Ässille kotonaan 2−6. Joukkueiden kauden ensimmäisessä ottelussa Ilves kaatoi pelikaanit vieraskentällä peräti 7−2.

Samoista runkosarjasijoituksista tällä hetkellä kamppailevia Pelicansia ja Ilvestä yhdistää tuore valmentajamuutos. Pasi Nurminen ilmoitti siirtyvänsä pois Pelicansin valmennusryhmästä henkilökohtaisen liekin hiipumisen tähden. Kotijoukkue Ilveksellä on myös tuoreessa muistissaan alle kuukausi sitten tapahtunut päävalmentajavaihdos Karri Kivestä Jouko Myrrään.

Ilves on saalistanut viimeisestä neljästä pelistään kolme voittoa ja peräti kymmenen pistettä. Joukkue on tällä hetkellä Liigan kuntopuntarin kärkikahinoissa. Ykköspelaajat Eemeli Suomi ja Arttu Ruotsalainen ovat tupsukorvien kantavimpia voimia kentällä. Eilisessä Tampereen-derbyssä tärkeän onnistumisen sai myös Antti Saarelan johtama ketju. Onnistumisia etenkin maalien muodossa kaivataan myös alemmista ketjuista. Lukas Dostal on maalillaan laittanut ovet kiinni. Hän on aloittanut Ilveksen maalissa jo viisi perättäistä ottelua. Olisiko tänään Ville Kolppasen vuoro aloittaa maalilla?

Vierasjoukkue Pelicansilla on ollut viime pelissä ongelmia puolustuspelissä. Viimeiseen viiteen liigaotteluun verkot ovat heiluneet omassa päässä 19 kertaa. Maaleja joukkue on onnistunut tekemään näissä otteluissa vain seitsemän. Onnistumisia kaivataan etenkin alisuoriutuneilta Otto Niemiseltä ja maalintekijäksi palkatulta Jonatan Tanukselta. Viiteen viimeiseen peliin tehot 0+1 tehnyt Janos Hari ja koko kaudella 2+1 tehot tehnyt Miro-Pekka Saarelainen pystyvät varmasti parempaan. Kokeneen Topi Jaakolan pelikielto päättyi edelliseen otteluun, mutta häntä ei valitettavasti viime ottelussa nähty. Maailmanmestarista olisi paljon apua lahtelaisten puolustuksessa. Joukkueen loukkaantumistuvalta Casimir Jürgensin ja Severi Lahtisen vammat vaativat leikkaushoitoa. Jesse Mankinen ja Frank Gymer sen sijaan lähestyvät pelikuntoa. Liigan eliittivahteihin kuuluvalta Tomi Karhuselta vaaditaan joka ilta huippuotteita, jotta joukkue saisi pisteitä. Päävalmentaja Ville Nieminen odottaa muulta joukkueeltaan varmasti samankaltaisia otteita kuin parhaimmillaan ilmiömäiseltä Karhuselta.

Molemmilla joukkueilla oli eilen ottelu, mikä saattaa näkyä kokoonpanomuutoksina tämänpäiväiseen kohtaamiseen. Tarkempaan tarkasteluun nostetaan Pelicansin parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Jesse Ylönen. Nuoren miehen kiekonhallinta ja suojaus tuovat mieleen viime kaudelta Kaapo Kakon. Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi pelaa näillä otteillaan itselleen jopa NHL-sopimusta. Lokakuussa mies on kirjauttanut kahdeksassa ottelussa tehot 8+3.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

29.03
Ilves - KalPa
2 - 4
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Pelicans

13.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1 JE
12.04
Kärpät - Pelicans
1 - 0
09.04
Pelicans - Kärpät
1 - 0
06.04
Kärpät - Pelicans
3 - 5
05.04
Pelicans - Kärpät
2 - 1

Kovakuntoinen KooKoo matkalla pudotuspeleihin

KooKoon ja Jukureiden edellinen ottelu päättyi Mikkelissä kotijoukkueen 3−2-voittoon. Tilanteet ovat muuttuneet niistä ajoista, sillä KooKoo on tällä hetkellä kiinni jopa suorassa pudotuspelipaikassa.

Jussi Ahokkaan päävalmentama KooKoo pelaa tällä hetkellä hämmästyttävän upeaa jääkiekkoa. Joukkueen 0−1-kotitappio Kärpille oli seuran ensimmäinen sitten syyskuun. Keskiviikon kierroksella joukkue nujersi Raumalla Lukon numeroin 3−1. Kikkapojasta mieheksi kasvanut Kim Strömberg on tehnyt viiteen viimeiseen peliin vakuuttavat viisi maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Liigan pistepörssissä nousua tekevä Anrei Hakulinen on saanut jälleen kiinni viime kauden vireestään. Onnistujia ovat myös puolustuksen tärkein nimi Matthew Caito sekä ikoninen Juha-Pekka Haataja. Kokoonpanossa on edelleen käyttämätöntä potentiaalia, kun esimerkiksi Joonas Oden, Kimi Koivisto ja Erik Karlsson eivät ole toistaiseksi loistaneet pisteiden valossa. Viisi viimeistä ottelua tehoitta pelanneet Peetro Seppälä ja Arttu Pelli pystyvät varmasti myös parempaan. Mahdollisesti suurin yksittäinen syy KooKoon menestykselle on tiiliseinän itsensä eteen rakentanut norjalainen Henrik Haukeland.

Mikkelin Jukurit aloitti kautensa vahvasti, mutta viimeaikaiset otteet ovat näyttäneet valitettavasti paluulta viime kausista tuttuun peliin. Joukkue on huipputasaisessa sarjataulukossa sijalla 12, mutta ero viidentenä oleviin kouvolalaisiin on vain neljä pistettä.

Jukurit tarvitsee onnistumisia koko joukkueelta. Maalivahdit Sami Rajaniemi ja Juhana Aho ovat päästäneet kuuteen viime otteluun yhteensä 19 maalia. Puolustajista Jakub Galvasin teholukema näyttää näistä otteluista lukemaa -7. Jimi Jalosen, Antti Jaatisen ja 1+3 tehot viimeisessä kuudessa ottelussa keränneen Aleksandr Jakovenkon -5 teholukemat kertovat hälyttävää kieltä mikkeliläisten puolustuspelaamisesta. Nuori kiekkovarma Axel Rindell on sen sijaan pelannut omaan rooliinsa nähden erinomaista ennakkoluulotonta jääkiekkoa. Vadim Pereskokov, Miika Roine sekä Mika Partanen tarvitsevat tulitukea maalien osalta myös muilta ketjuista, jos Jukurit haluaa haastaa tänään Kouvolassa KooKoon.

Seurantaan kannattaa ehdottomasti ottaa KooKoon puolustuspelaaminen ja Henrik Haukelandin työskentely maalissa. Jukureista seurantaan otetaan nuori Kristian Tanus. Nuori mies on saalistanut tässä vaiheessa kautta vasta kolme syöttöpistettä. Tanuksen kohdalla vaatimustason on oltava korkealla, sillä miehellä on kaikki potentiaali edetä jopa tarunhohtoiseen NHL:ään saakka. Tasaisuus täytyy kuitenkin löytyä otteisiin, ennen kuin voidaan edes puhua NHL:stä miehen kanssa samassa lauseessa.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

09.03
KooKoo - Pelicans
3 - 6
07.03
Kärpät - KooKoo
6 - 2
06.03
KalPa - KooKoo
3 - 2
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1
28.02
KooKoo - Tappara
2 - 3 JA

Jukurit

30.03
Jukurit - Kärpät
3 - 4 JE
28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE

Upeaa tulitusta luvassa Isomäen lauantai-illassa

Porin Ässät otti sensaatiomaisen 6−2-voiton eilen Lahdessa. JYPin kahden ottelun voittoputki mureni eilen Jyväskylässä vierailleelle IFK:lle.

Ässät ja JYP ovat kohdanneet toisensa kaudella kerran aiemmin. Tällöin Jyväskylän illassa kotijoukkue JYP oli parempi maalein 6-1. Molemmat joukkueet pelasivat eilen, joten on mahdollista, että kokoonpanot muuttuvat tähän otteluun.

Kotijoukkue Ässät kärsi ennen eilistä ottelua maalinteko-ongelmista. Joukkue oli viimeiseen kolmeen otteluun tehnyt vain yhden maalin. EIlinen 6−2-voitto ja useiden pelaajien onnistumiset antavat joukkueelle varmasti kovan itseluottamusruiskeen illan otteluun. Maalilla Sami Aittokallio on palannut muutaman vuoden takaiselle tasolleen. Miestä on todella vaikea ohittaa tämänhetkisessä kunnossa. Ässät onnistui eilisessä ottelussa kuitenkin etenkin joukkuepelinsä ansiosta. Kermana tietysti kakun päällä veljesten Tylor ja Tyson Spinkin mahtava maali sekä puolustaja Jakob Stenqvistin neljän pisteen ilta.

Vierasjoukkue JYP lähtee ärsytettynä Porin lauantai-iltaan, sillä joukkue hävisi perjantaina IFK:lle kotonaan. Tätä ennen JYPillä oli vahvat 5−2- ja 5−0-voitot alla. Uudet pelaajat Petrus Palmu ja Julius Honka ovat löytäneet paikkansa Jyväskylän kokoonpanosta. Joukkue on hyvä yhdistelmä kokeneita ja nuoria pelaajia. Jani Tuppuraisesta ei uskoisi sekunniksikaan, että mies on jo 39-vuotias. JYP-ikoni on alati vaarallinen etenkin ylivoimalla juonikkaiden syöttöjensä ansiosta. Joukkueen sisäistä pistepörssiä hallinnoi kuitenkin kymmenen maalin Julius Nättinen, joka on vakaasti matkalla EHT-tasolle. Eilen levännyt Eetu Laurikainen aloittanee maalissa.

Upeatunnelmalliseen Porin lauantai-iltaan otetaan seurantaan Ässien maalintekovoimakkuus. Oliko eilinen kuuden maalin ilta vain sattumaa Lahdessa vai palaako joukkue aikaisempaan tehottomuuteen? Esimerkiksi Edwin Hedbergin alkukauden maaleista alkaa olla aikaa ja kokenut Sami Lähteenmäki astelee illan otteluun nollan maalin miehenä. Joukkue tarvitsee onnistumisia, jotta taso saadaan vakiinnutettua. Mikä joukkuetta ei sytyttäisikään enemmän kuin lauantain iltaottelu kotona Isomäessä? Jyväskylän vierailijoilta otetaan tarkkailuun maalilla todennäköisesti aloittava Eetu Laurikainen. Laurikainen ei ole ollut aivan parhaimmillaan viime otteluissa verraten viime kautiseen mahtivireeseen. Vielä ei ole hätää, mutta joukkue tarvitsee Laurikaista kevään ratkaisupeleissä.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

Tällä kaudella

runkosarja

25.01.
Ässät - JYP
6 - 4
26.02.
JYP - Ässät
2 - 6

Ärsytetty Tappara vieraana Niiralan Montussa

Voitosta toiseen purjehtinut Tappara kärsi eilen kirvelevän tappion Ilvekselle. Kotijoukkue KalPa pelasi eilen Oulussa häviten kotijoukkueelle peräti 1−7.

Kotijoukkueella on allaan vaikea jakso, eikä tilannetta auta teräksinen vierailija. Lauantai-illan ottelu on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Molemmilla joukkueilla oli eilen ottelu, mikä aiheuttaa kierrätyksiä kokoonpanoissa.

KalPa lähtee otteluun valitettavan punainen saldo allaan, kun joukkue on hävinnyt neljä ottelua putkeen. On toki huomioitavaa, että vastustajatkin ovat olleet haastavia. Maalinteko-ongelma vaikuttaa myös oleellisesti joukkueen pelaamiseen, sillä näissä neljässä ottelussa verkko on heilunut vastustajan maalivahdin selän takana vain kolme kertaa. Eero Kilpeläinen kuuluu Liigan eliittimaalivahteihin ja pitää joukkuetta joinain iltoina yksin mukana voittotaistelussa. Alkukauden nuori komeetta Kim Nousiainen on edelleen 1+1 pistemäärässä, jotka hän keräsi kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. Lasse Lappalaisen rooli joukkueen alakerrassa on epäreilun suuri. Apua kaivattaisiin puolustuspäähän. Saataisiinko sellaista esimerkiksi vapailla markkinoilla olevasta majoneesin tuoksuisesta parrakkaasta italialais-kanadalaiselta Matthew Maionesta? KalPan nuorista pelaajita Leevi Aaltonen ei ole saanut juurikaan onnistumisia viimeisiin otteluihin. Joukkueen paras maalintekijä viimeisiin otteluihin on ollut Aleksi Klemetti. KalPalla on täysi työ pitää edes piste tänään Kuopiossa.

Vierasjoukkue Tappara kärsi eilen kauden ensimmäisen kolmen pisteen tappionsa. Syytä skandaaleihin ei kuitenkaan ole. Tapparan edesottamukset ovat olleet alkukautena häikäiseviä, kuten tuolla kokoonpanolla pelaavalla joukkueella kuuluukin olla. Harmillinen asia kaiken menestyksen kimalluksen takana on Patrik Puistolan 15 ottelun pistelukema 0+1. Puistola on maalintekijä, tuleva eliittitason maalintekijä. Pelaaja tietysti itse tietää mikä hänelle on parasta, mutta lainasopimus johonkin pienempään liigaseuraan voisi olla urakehityksen kannalta varteenotettava vaihtoehto. Saman voisi sanoa Toni Utuselle, Kasper Simontaivalille sekä upeasti tällä kaudella pelanneelle Sami Moilaselle.

Seurantaan ottelussa otetaan Tapparan Niko Ojamäki. Maaliahne maailmanmestari on jäänyt toistaiseksi maaleitta yhdeksässä edellisessä ottelussaan. KalPalta otetaan seurantaan maalintekijä Alexander Ruuttu. Ruuttu on viimeistellyt tällä kaudella vain kolme maalia. KalPan ja Ruutun täytyy laittaa itsensä äärirajoille, jos joukkue haluaa viedä pisteitä Tapparalta.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

19.04
Kärpät - KalPa
13.04
Tappara - KalPa
3 - 1
12.04
KalPa - Tappara
0 - 4
09.04
Tappara - KalPa
1 - 2
06.04
KalPa - Tappara
4 - 5

Tappara

13.04
Tappara - KalPa
3 - 1
12.04
KalPa - Tappara
0 - 4
09.04
Tappara - KalPa
1 - 2
06.04
KalPa - Tappara
4 - 5
05.04
Tappara - KalPa
3 - 2 JE

Tällä kaudella

HIFK:n käsittämätön vierasputki päättyy Vaasaan

Peliään parantava Sport saa vastaansa eilen Jyväskylässä 4−1-voiton ottaneen HIFK:n. Joukkueiden viime kauden neljästä ottelusta peräti kolme meni jatkoajalle.

Vaasan Sport on kaikesta huolimatta esiintynyt kohtalaisen hyvin kaukaloissa, vaikka pistesaldo näyttää tässä vaiheessa sarjataulukon pienintä lukemaa. Tuloksen taakse katsottaessa yhden maalin tappioita joukkue on kärsinyt viimeisestä kuudesta pelistään peräti viisi. Tähän sisältyy vieläpä kolme jatkoaikatappiota. Sportin peli on menossa kokoajan parempaan suuntaan. Siitä kertovat esimerkiksi keskiviikkoinen upea jatkoajalle venytetty ottelu Tapparan vieraana. Viimeviikkoinen nousu TPS:ää vastaan on myös varmasti hyvin joukkueen muistissa. Ilveksestä Vaasaan täksi kaudeksi siirtynyt Juho Liuksiala on kerännyt kahteen viimeiseen peliinsä tehot 2+1. Eritoten kokeneemmilta pelaajilta kaivataan nyt tasonostoa. Vaasalaisten viime kauden komeetta Toni Kallela, Antti Erkinjuntti sekä kiekollinen ylivoimapuolustaja Valtteri Viljanen tarvitsevat onnistumisia. Kallelan ja Viljasen pistesaldo viimeiseen viiteen otteluun on nolla. Onnistumisia on tultava, jos Sport aikoo taistella tällä kaudella pudotuspelipaikasta. Joukkue tarvitsee myös parempia edesottamuksia puolustukselta sekä eritoten toiselta maalivahdiltaan Stefan Steeniltä.

Helsingin HIFK:n pitkä vieraskiertue päättyy tänään Vaasaan. Joukkue pelasi viime lauantaina Porissa, josta matka jatkui keskiviikoksi Lappeenrantaan, perjantaiksi Jyväskylään ja nyt Vaasaan. HIFK:n on totuttu aloittavan kautensa alisuoriutujana, mutta kevättä kohti joukkueen peli on alkanut löytyä. Ennen vieraskiertuettaan joukkue oli voittanut kotonaan TPS:n sekä Kärpät. Vaikea vieraskiertue on tuottanut tähän mennessä kaksi kolmen pisteen voittoa, mitä voidaan pitää todella hyvänä suorituksena. Hämeenlinnasta HIFK-paitaan täksi kaudeksi siirtyneet Otto Paajanen ja Teemu Turunen ovat olleet joukkueen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia. Iikka Kangasniemi palasi tällä viikolla jälleen kokoonpanoon ja tuo tarvittavaa vaarallisuutta joukkueen muihin ketjuihin. Puolustaja Joonas Lyytinen palasi myös kokoonpanoon eilisessä JYP:in ottelussa.

Seurantaan otetaan HIFK-leiristä entinen HPK-kaksikko Paajanen ja Turunen, jotka ovat tehneet viiteen viimeiseen otteluun tehot 5+12. Kotijoukkue Sportilta seurantaan otetaan upeasti kautensa aloittanut nopeajalkainen Juho Liuksiala. Suurennuslasin alle kotijoukkueelta kannattaa ottaa myös huippulupaava Emil Erholtz.

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

17.03
Sport - KalPa
2 - 4
15.03
KalPa - Sport
4 - 1
12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Sport - HIFK
1 - 4
07.03
Lukko - Sport
4 - 3 JA

HIFK

02.04
Pelicans - HIFK
4 - 3
30.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
28.03
Pelicans - HIFK
0 - 3
26.03
HIFK - Pelicans
2 - 1 JE
23.03
Pelicans - HIFK
3 - 2 JE

Voitonnälkäisiä lappeenrantalaisia Turussa

TPS saa vieraita lauantai-illan iltaotteluun Lappeenrannasta. Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat aivan päinvastaiset. Tero Lehterän valmentama SaiPa on kerännyt viimeisestä viidestä ottelustaan 12 pistettä. Kalle Kaskisen päävalmentaman TPS:n pistesaldo vastaavista peleistä on kolme.

Kotijoukkue TPS ei ole voittanut tällä kaudella vielä ainuttakaan kotiottelua. Saldo kuudesta ottelusta on turkulaisille surullinen 9-22 nollalla pisteellä. Seuran taustalla tapahtuu myös paljon muutakin, mutta niihin ei tässä ennakossa keskitytä. Joukkueen pelaajamateriaali on kuitenkin edelleen hyvä ja kykenee haastamaan minkä tahansa liigajoukkueen minä tahansa päivänä. Viimeisen viiden pelin osalta joukkueen pistepörssiä johtavat puolustaja Henrik Larsson sekä Elias Karvonen. Erityismaininnan otteistaan ansaitsevat myös ihailtavasti pelaava Aleksi Anttalainen sekä hyvin maalinälkäinen Lauri Pajuniemi. Maalivahti Rasmus Tirronen torjuu joka ilta niin monta kiekkoa kuin pystyy. Tirrosen torjuntoja toden totta tarvitaan tänäänkin, jos turkulaiset haluavat ottaa ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella.

SaiPa on luultavimmin saapunut Turkuun jo edellisenä päivänä. TPS:llä oli eilen raskas ottelu Rauman Lukkoa vastaan, jonka ansiosta lappeenrantalaiset pääsevät lähtemään turkuhallin lauantai-iltaan levänneemmillä jaloilla. SaiPa on viime peleissä saanut onnistumisia kaikilta kentiltä. John Persson, Joni Nikko ja tässä ottelussa pelikiellossa oleva Anssi Löfman ovat kunnostautuneet maalintekijöinä. Samanaikaisesti nuoret maalivahdit Niclas Westerholm ja entinen TPS-pelaaja Karolus Kaarlehto ovat laittaneet maalinsuullaan ovet kiinni. TPS halajaa voittaa tänään kauden ensimmäisen kotiottelunsa, mutta Tero Lehterän miehistön kaataminen vaatii monessa asiassa kovan luokan onnistumista.

TPS-paidasta seurantaan kannattaa ottaa kovassa maalivireessä oleva Lauri Pajuniemi. Peliaikaansa ja rooliinsa nähden Pajuniemen maalimäärä on erinomainen. Tasonostoa odotetaan edelleen TPS:n kalliimmilta pelaajilta, joiden nimet jokainen jääkiekon ystävä osaa mainita. SaiPasta nostetaan esiin New York Islandersin toisen kierroksen varaus Robin Salo. Askeleet kohti NHL-unelmaa eivät ole toteutuneet vaaditulla vauhdilla. Nuorelta mieheltä vaaditaan vieläkin parempia otteita, jotta matka kohti tarunhohtoista käy jonakin päivänä toteen. Toisena pelaajana SaiPasta nostetaan esiin paksuihin sumuihin moneksi kaudeksi kadonnut Jere Seppälä. Seppälä on nostettu pelaamaan lappeenrantalaisten tuhoisassa ykkösylivoimassa, jossa tulosta on tullut mukavasti. Tässä ottelussa Löfman on poissa, joten pakkipari Salo-Seppälä saattaa käydä toteen ykkösylivoimaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

30.03
TPS - Tappara
4 - 5 JE
28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2

SaiPa

12.03
Pelicans - SaiPa
3 - 0
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
Jukurit - SaiPa
5 - 0
01.03
SaiPa - Jukurit
3 - 2 VL